TOP walst opnieuw over DVO heen

Sassenheim • Ook in de returnwedstrijd tegen DVO uit Bennekom had TOP/LITTA weinig moeite met de tegenstander. In een wervelende korfbalshow was de wedstrijd net als in Bennekom al bij rust beslist: 22-9. Ook in de tweede helft nam de ploeg van Leon Braunstahl en Bas Harland geen gas terug en bleef doorgaan met scoren. Een gemakkelijke overwinning waarbij opvallend was dat de ploeg mét, maar vooral ook vóór elkaar speelde. De 40 goals werden net niet gehaald, maar dat deed niets af aan de mooie en verdiende overwinning.

De coaches kunnen voorlopig niet beschikken over Nick Pikaar en Paul Anholts. Tim Flokstra was gelukkig hersteld van zijn blessure en was er weer bij. Stan Postma startte in de basis. Naast dat hij de score opende en nog twee keer scoorde, draaide hij moeiteloos mee in het vak van Celeste Split, Frank Mostard en Barbara Brouwer. Zijn vakgenoot Mostard kon mede daardoor excelleren en had er bij rust al zes gescoord.

Makkelijk

Het werd een wedstrijd waarin alles klopte. Hoge schotpercentages, lange aanvallen, uitspelen van kansen en vooral ook het plezier tijdens de wedstrijd waren kenmerkend. DVO begon te slap aan de wedstrijd, leed veel onnodig balverlies en had daarnaast pech met een aantal ballen die uit de korf draaiden. Vooraf sprak de coach van DVO uit dat het verschil niet te snel moest oplopen wilde DVO een kans maken. Dat was echter wel wat binnen afzienbare tijd wel gebeurde. TOP oogde zeer gretig, toonde strijdlust en was scherp in de afronding. Na een kwartier spelen, vooral ook door Mostard die een enorm hoog percentage schoot, stond er al 14-3 op het scorebord. Dat het zo makkelijk zou gaan had niemand vooraf verwacht. In het vak van Mick Snel, Tim Flokstra, Jet Hendriks en Roos Verheugt was Flokstra heer en meester onder de korf en de dames waren hun tegenstanders in alle opzichten de baas. Hendriks, die het hele seizoen al gemakkelijk scoort maakte er maar liefst weer 6. Bij rust had TOP al een zeer comfortabele voorsprong van 22-9.

Na rust opende DVO na een gemiste strafworp toch de score, maar TOP nam hierna gelijk weer het initiatief. Ook in de tweede helft lukte wederom veel en na 10 minuten stond er een 27-10 op het scorebord. Pas hierna scoorde DVO de 11e goal. Bij de 30-12 van Mostard was er een leuk moment, want naast Stan Postma kwam ook zijn zus Demi Postma in het vak erbij. Thomas Tiggelman verving de laatste vijf minuten de moe gestreden Postma en gelijk met succes, want vrijwel zijn eerste balcontact leverde een goal op. De 37-16 van Mostard was alweer zijn tiende doelpunt en de 38-18 de negende goal van Mick Snel. Het laatste woord was aan Tiggelman. Hij bepaalde de eindstand op 39-18. Een mooie overwinning die TOP even nodig had na de afgelopen weken waarin het wat minder draaide.

Doelpunten: Frank Mostard (10), Mick Snel (9), Jet Hendriks (6), Celeste Split (5), Stan Postma (3), Thomas Tiggelman (2), Barbara Brouwer (2), Tim Flokstra en Roos Verheugt