Veel inzet en plezier bij het pannatoernooi.
Veel inzet en plezier bij het pannatoernooi. Foto: pr./Peer Compeer

Volop voetbalactiviteiten bij de jeugdafdeling van Teylingen

Sport Sassenheim

Sassenheim • Ondanks de beperkingen als gevolg van de coronamaatregelen waren er volop activiteiten voor de jeugdleden van voetbalvereniging Teylingen. Ook voor de komende weken staan er weer leuke voetbalactiviteiten op het programma.

Sinds de lockdown heeft men bij Teylingen dus niet stilgezeten, ondanks dat de voetbalcompetitie is stilgelegd. Uiteraard heeft de jeugd zich kunnen vermaken met de reguliere trainingen en onderlinge wedstrijden. Een succes tot nu toe was op zaterdag de Teylingen Coronacup waarin in toernooivorm gestreden werd om de felbegeerde titel.

Pannatoernooi

De komende weken speelt de leeftijdsgroep JO8 tot en met JO12 het Pannatoernooi op het speciale pannaveld op ons sportpark. Weer een hele andere ervaring met voetbal want je speelt op een klein veldje en kunt gebruik maken van de boarding rondom het veld. Voor de spelers die even geen pannawedstrijden spelen is op het grote veld een voetbalcircuit uitgezet met leuke voetbalspelletjes als latjetrap, gatenschieten, voetbalgolf en voetbalcurling. Ook de leeftijdsgroep JO13 tot en met JO17 kan aan de bak. Zij spelen een voetvolleytoernooi waarbij eigenlijk de sporten volleybal en voetbal worden gecombineerd op een tennisveld. Uiteraard wordt gespeeld met alles behalve je handen.

Hummeltraining

Speciaal voor de jongste voetballers in de leeftijdscategorie 4 t/m 6 jaar is er op zondag de Hummeltraining. Onder leiding van de ervaren trainers Piet en Cees leren we deze leeftijdsgroep de basistechnieken van het voetbal in leuke spelvormen. Deelname is geheel vrij en zonder verdere verplichting. De eerstvolgende training is gepland op zondag 21 maart van 10.00 tot 11.00 uur.

Oranjefestival

Op 6 mei organiseert Teylingen in samenwerking met de KNVB in aanloop naar EK 2021 het Oranjefestival. Dit wordt georganiseerd voor zowel leden van Teylingen alsook voor niet-leden. Zie jij jezelf net als Memphis, Frenkie of Matthijs al schitteren in het oranje? Binnenkort op www.rkvvteylingen.nl meer nieuws over dit festival.

Inmiddels is bekend dat de voetbalcompetitie niet meer wordt afgerond. Zodra de coronamaatregelen het toelaten zullen de Teylingen-teams gaan spelen in de KNVB Regio Cup. Zo hopen we in de maanden mei en juni het voetbalseizoen nog met wedstrijden kunnen afsluiten.

Uit de krant