Stan Postma startte opnieuw in de basis.
Stan Postma startte opnieuw in de basis. Foto: pr./René van Dam

Gretig TOP wint van DOS’46

Sassenheim • TOP/LITTA had wat goed te maken tegen DOS’46 in Nijeveen. Na de slechtste wedstrijd van het seizoen en daardoor het verlies in de thuiswedstrijd stond de ploeg van Leon Braunstahl en Bas Harland maar één ding te doen en dat was winnen. Die boodschap straalde het team vanaf de eerste minuut uit. Alhoewel DOS’46 in het eerste deel van de wedstrijd nog goed mee kon komen en tot 6-5 een voorsprong had, was TOP de betere ploeg. Het scoringsinitiatief werd overgenomen en met rust was de voorsprong 9-14. Na rust bleef TOP gedreven en vooral ook geduldig spelen. Dat resulteerde in een mooie overwinning van 20-26. Hiermee heeft TOP in ieder geval de tweede plek voor de play-off veilig gesteld. Plek 1 ligt ook nog binnen bereik als de komende twee wedstrijden worden gewonnen.

Bij TOP startte Stan Postma wederom in de basis. Paul Anholts zal helaas dit seizoen niet meer in actie komen vanwege een knieblessure. Hierdoor startte TOP in dezelfde opstelling als vorige week. Met de thuiswedstrijd in gedachten startte TOP aan de return tegen DOS’46. Het was wel DOS’46 dat binnen de minuut de eerste goal had gemaakt, maar Tim Flokstra en Celeste Split zorgden al snel voor een voorsprong. TOP speelde gretig en gedreven en was heel scherp in de verdediging. De ploeg straalde vertrouwen uit in elkaar en regelmatig moedigden de spelers elkaar aan. Het enige wat nog ontbrak was de afronding. De ploeg gaf echter geen moment de indruk dat deze wedstrijd niet gewonnen zou worden. DOS’46 moest knokken voor iedere bal en gaf niet op. Daarom werd het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Na de 6-6 van Barbara Brouwer van afstand was het Mick Snel die twee keer scoorde. Postma, die weer een heerlijke wedstrijd speelde, zorgde met een plat schot voor 6-9. De 6-10 van Frank Mostard was net na de time-out van DOS’46. Het beslissende gaatje was geslagen en TOP wist de voorsprong vast te houden. Net voor rust schoot Snel alweer zijn vierde binnen en hiermee was de ruststand 9-14.

Lange aanvallen

Na rust was het zaak om met dezelfde inzet en passie te blijven spelen en dat gebeurde ook. Het was wederom DOS’46 dat als eerste scoorde, maar een schot van ver van Roos Verheugt herstelde de marge weer. Snel kreeg een mooie assist van zijn tegenstander en hij rondde deze af. DOS’46 bleef volle bak gaan en als de ploeg ruimte kreeg werd deze knap benut. Daarom kon TOP niet veel verder uitlopen. Toch kwam de winst geen moment in gevaar. TOP scoorde wanneer het nodig was, speelde gemakkelijk, had lange aanvallen en er werden mooie doelpunten gescoord. Zo werd een doorbraak van Split met 1 hand afgerond en wist Postma de pass van zus Demi Postma op waarde te schatten. Flokstra, die naast veel reboundwerk deze wedstrijd ook vier keer trefzeker was bepaalde de eindstand op 20-26.

Coach Braunstahl was na afloop zeer tevreden en was trots op zijn ploeg: “Het was verdedigend heel goed, er was vertrouwen in elkaar en ik zag de passie en beleving”.

Doelpunten: Mick Snel (7), Tim Flokstra (4), Celeste Split (4), Barbara Brouwer (3), Jet Hendriks (2), Frank Mostard (2), Roos Verheugt (2) en Stan Postma (2).