Rechts het tennispark van de STV, de uitbreiding moet aan de linkerkant komen, in het Langeveld.
Rechts het tennispark van de STV, de uitbreiding moet aan de linkerkant komen, in het Langeveld. Foto: MV

‘Geen extra banen STV is onaanvaardbaar’

Politiek Sassenheim

Sassenheim • Voorzitter Ted van Velzen van de St. Exploitatie Sportpark de Roodemolen pleit voor een uitbreiding van de tennisvelden op het land van Langeveld. Een nuloptie, geen uitbreiding van het aantal banen, is niet aanvaardbaar, zo geeft hij aan. Dan geeft de stichting geen uitvoering aan de gemaakte afspraken uit het verleden. Op 29 maart gaat de raadscommissie Welzijn opnieuw spreken waar de plek voor de uitbreiding van de tennisvelden kan komen.

Door Nico Kuyt

Voor het volledig maken van de verhuizing van de Sassenheimse Tennisvereniging (STV) van het dorp naar Sportpark Roodemolen dienen nog 2 banen te worden aangelegd om zo tot het afgesproken totaal van 11 banen te komen. B&W stelt een uitbreiding op Langeveld voor. Het was eigenlijk de bedoeling dat deze zou plaatsvinden in de Roodemolenpolder, maar hiertoe was een stukje grond nodig van de familie ‘Vis’, maar de onderhandelingen over de verwerving liepen spaak. En het afsnoepen van een stukje van het noordelijk gelegen Ter Wegenpark stuitte op vele bezwaren van omwonenden. Als noord, zuid, west niet kan, dan blijft oost over, zo concludeerde B&W. 

Nuloptie

Het voorstel voor de twee extra tennisbanen op het Langeveld zorgde voor enige discussie in de afgelopen raadscommissie Welzijn. Zelfs een ‘nuloptie’ klonk door de raadzaal. ‘Niet aanvaardbaar’, stelt de St. Exploitatie Sportpark de Roodemolen . Er rust een zware inspanningsverplichting bij de gemeente om medewerking te verlenen om de ontwikkeling van het tennispark conform de afspraak mogelijk te maken. En dit behelst ook het beschikbaar stellen van grond. In 2014 is door de raad de beslissing genomen dat er 11 banen plus twee kinderbanen en een opslag voor gravel zouden worden aangelegd waarvan STV er zelf één zou gaan betalen en de overige banen zouden worden vergoed door de gemeente. “Het komt op ons als stichting ongeloofwaardig over dat wij ineens niet meer aan onze verplichtingen kunnen voldoen omdat er door de raad een zogenaamde ‘nuloptie’ wordt voorgesteld, wat inhoudt dat het tennispark niet zal worden uitgebreid en waarbij voorbij wordt gegaan aan een afspraak die al lange tijd vast ligt in zowel een raadsbesluit, een intentieovereenkomst. als ook een raamovereenkomst met de stichting”, zo stelt voorzitter Ted van Velzen. “Het niet nakomen van deze verplichting zou getuigen van onbehoorlijk bestuur en is daarom wat ons betreft geen optie.” De uitbreiding voorziet naar de mening van de stichting ook in een duidelijke behoefte. 

Uit de krant