Afbeelding
Foto: pexels.com

Bijenlint Bollenstreek van start

Algemeen Regio

Regio • Dinsdag 16 maart is officieel het startschot gegeven voor het Bijenlint Bollenstreek. Samen met Naturalis, en Omgevingsdienst West-Holland heeft Rabobank het initiatief genomen voor dit bijenlint. Het bijenlint is bedoeld om de overlevingskansen van bijen en andere insecten te bevorderen. Deelnemers aan het bijenlint richten een stukje grond bij hun terrein bij-vriendelijk in en plaatsen een bijenhotel. Dit gebeurt op een groot aantal plekken, zodat er voor de bijen een lint door de Bollenstreek ontstaat. Het bijenlint gaat lopen door de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen met de provinciale weg N208 als centrale as. Ook de gemeente Noordwijk heeft interesse om aan het project deel te nemen.

Het bijenlint is een eenvoudige manier om samen het verschil te maken bij het bevorderen van de biodiversiteit in de Bollenstreek. Want hoe meer wilde bijen er zijn voor de bestuiving, hoe meer bloemen en planten er kunnen groeien en bloeien. 

Komende tijd worden er rond het bijenlint allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Zo komt er een fotowedstrijd, komen er activiteiten voor kinderen en ouderen in zorginstellingen en kunnen vrijwilligers Naturalis helpen met de bijenwaarneming. Ook wordt er door Naturalis onderzoek verricht naar de effecten van het lint. 

Dit project is een unieke samenwerking van bedrijfsleven, overheid, zorginstellingen en andere maatschappelijke partijen. Partners in het project zijn onder meer Imkerij Weerlanerpolder, stichting Natuurlijk Hillegom, HOZO, Marente, C.S. Weijers Bloembollen, Van Dooren Transport, Keukenhof, de Bibliotheek Bollenstreek, schooltuinen Sassenheim, Kasteel Teylingen, AkzoNobel, ,Van der Valk Sassenheim-Leiden, Hoek Groen, Stichting Boerhaavehuis , JUB Holland, Lubbe Lisse, Forensisch Centrum Teylingereind, Park Rusthoff, gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen, Provincie Zuid-Holland. In de komende maanden zullen naar verwachting nog andere partners aansluiten.

Uit de krant