Logo deteylinger.nl
<p>Drie generaties in de prikstraat.</p>

Drie generaties in de prikstraat.

(Foto: )
Voorhout

Drie generaties in prikstraat • Kleindochter vaccineert oma

De 95-jarige mevrouw Van Gent is donderdagmiddag gevaccineerd door haar kleindochter Renske van Gee in het vaccinatiecentrum van de GGD Hollands Midden in Leiden.

Renske is op dit moment werkzaam als vaccinatie-verpleegkundige. Eerder werkte zij in de frontlinie als Covid-Verpleegkundige in het LUMC en bij Van Wijckerslooth in Oegstgeest.

De verpleegkundige woont in Oegstgeest na zeven jaar in Thailand te hebben gewoond en gewerkt. Daar hielp ze Thaise vrouwen in hun eigen onderhoud te voorzien door het maken van naamslingers voor baby’s. Bij terugkomst in Nederland en het zien van de hoge nood in de zorg meldde Renske zich weer als verpleegkundige.

Zelfstandig
Renskes oma, mevrouw Van Gent, woont nog steeds zelfstandig in Voorhout en wordt ondersteund en verzorgd door haar dochters, waaronder door mevrouw Van der Vlugt, de moeder van Renske. Deze thuissituatie zorgt ervoor dat mevrouw Van Gent door de huisarts ingeënt zou worden met het merk Pfizer. Echter de huisarts kon nog niet aangeven wanneer dat zou zijn, omdat Pfizer heel koud bewaard moet worden.

Renske bracht de zorg van haar familie en de situatie onder de aandacht van haar werkgever en aangezien mevrouw Van Gent al lang aan de beurt zou zijn, werd er gezocht naar een mogelijkheid.
En zo stonden de drie generaties, grootmoeder, moeder en dochter, ineens bij elkaar in het vaccinatiecentrum. De dochter zorgde ervoor dat mevrouw Van Gent op het juiste adres terechtkwam en Renske kon haar oma vaccineren.

Een uitzonderlijke situatie met een dankbare familie en een trotse oma.

Meer berichten