Gemeente houdt openbaar studiogesprek over kunst en cultuur in Teylingen
Logo deteylinger.nl
<p>De Kunstweek Warmond in 2018.</p>

De Kunstweek Warmond in 2018.

(Foto: MV)
Teylingen

Gemeente houdt openbaar studiogesprek over kunst en cultuur in Teylingen

Teylingen • Kunst en cultuur leeft in Teylingen. Het is een onderwerp van iedereen. Midden in de coronacrisis ontstond het plan om de cultuursector van Teylingen een steun in de rug geven, door samen met veel culturele partijen een nieuwe cultuurvisie te maken. Met wethouder Arno van Kempen als aanjager. Op vrijdagmiddag 9 april vindt hierover een breed studiogesprek plaats. Dit is voor iedere inwoner via de website van de gemeente Teylingen (www.teylingen.nl) te volgen, met volop de gelegenheid om te reageren. Het programma, dat ook op de website te vinden is, duurt van 13.00 uur en 16.30 uur. Host is Eelco Koolhaas (Ministerie van Verhalen).

Van Kempen wijst uitdrukkelijk op de noodzaak van samenwerking, innovatie en de verbinding tussen cultuur, en zorg en welzijn. “Jeugd, ouderen en ondernemers hebben ook allemaal ideeën. Breng ze naar me toe en we maken er met z’n allen een prachtig verhaal van”, aldus de wethouder.

Kwetsbare inwoners, lokale kunstenaars en nieuwe evenementen

Studiogasten zijn actief met cultuureducatie, zorg en welzijn en bekende evenementen zoals de Kunstweek Warmond. Motto van het studiogesprek is Cultuur Raakt (‘Alles’). Hoe kan de waarde van cultuur voor kwetsbare inwoners worden versterkt? Met onder andere een huisarts praten we over ‘cultuur op recept!’ Hoe kunnen we jongeren nog meer warm maken voor cultuur, met aandacht voor de rol van video en - nog grotere - inzet van lokale kunstenaars. Hoe kunnen Warmond, Sassenheim en Voorhout nog meer samen optrekken bij het bedenken van nieuwe evenementen of festivals. 

Plan voor de gemeenteraad
De opbrengst van het openbare studiogesprek wordt gebruikt voor de vernieuwde cultuurvisie Teylingen die binnenkort aan de gemeenteraad wordt aangeboden. 

Meer berichten