Logo deteylinger.nl
Leden van de Rotary helpen in de Elsgeesterhof.
Leden van de Rotary helpen in de Elsgeesterhof. (Foto: pr.)
Voorhout

Rotaryleden maken Elsgeesterhof lenteklaar

Voorhout • Afgelopen weekend staken de leden van de Rotary Club Voorhout de handen weer uit de mouwen. Zij hielpen met het lenteklaar maken van de Elsgeesterhof aan de Boekenburglaan. 

Mensen kunnen met ‘oogstaandelen’ deelnemen aan de zelfoogsttuin Elsgeesterhof en iedereen helpt mee om de tuin te onderhouden. In ieder geval kan de tuin de komende negen maanden gebruikt worden, maar voor het zover is moet er nog heel veel gebeuren.

De leden van de Rotary Club Voorhout plaatsten een scherm tegen de wind en de op wortels azende hazen. Ook werden oude rietresten verwijderd en bedden gewoeld om te planten. Binnenkort groeien hier groenten, bloemen en kruiden. Mede-initiatiefneemster Jacqueline Bader: “Superfijn dat deze Rotaryleden met man- en vrouwkracht ons helpen!” Ingrid Verdegaal is ondertussen ook druk bezig: “Dit hele stuk is grond met puin; daar kunnen we niet telen. Dus maken we bloemenbakken en gaan we daarin telen. Dit is omdenken: daar zijn we heel goed in.’’

Steven Schrader rijdt met Rotaryvoorzitter: “Ons thema is: de handen uit de mouwen steken en dat gaan we nu doen.’’ Rotarylid Angela Tuijp is druk aan het woelen. Reny en Marcel zijn aan de slag met een grondboor om de gaten in de kleigrond te maken voor het windscherm, om zo de gewassen te beschermen. Het is fijn om dit te doen: “We dragen zo bij aan de samenleving!’’. 

Meer berichten