Logo deteylinger.nl
<p>Wim Prins ontvangt aan de deur de Zilveren Barensteel van wethouder Arno van Kempen.&nbsp;</p>

Wim Prins ontvangt aan de deur de Zilveren Barensteel van wethouder Arno van Kempen. 

(Foto: pr./Edwin van der Wijngaard)
Sassenheim

Zilveren Barensteel voor Wim Prins

Sassenheim • Wethouder Arno van Kempen heeft op 10 april de ‘Zilveren Barensteel’ uitgereikt aan Wim Prins (80), onder andere voor zijn inzet voor de Algemene Toneelvereniging (ATV) Pankras uit Sassenheim. De wethouder overhandigde de onderscheiding bij de jubilaris aan huis, op anderhalve meter.

Wim Prins werd in september 1963 lid van Toneelvereniging Pankras. Inmiddels is hij bijna 60 jaar actief lid, zowel als speler als regisseur. Jarenlang was hij lid van het bestuur van de vereniging, als secretaris en als voorzitter. Bovendien is hij medeoprichter van de jeugdgroep van Pankras die inmiddels al meer dan 20 jaar bestaat. 

Pankras werd op 25 mei 1926 opgericht als KTV Pancratius. In 1967 werd de naam van de vereniging Pankras en werd de vereniging voor iedereen toegankelijk. Sinds 1979 worden er ook toneelstukken voor kinderen gespeeld, waarmee Prins, erelid en op dit moment het langst spelende lid, zijn regiedebuut maakte. In 1997 werd de Pankras-jeugd opgericht.

Naast zijn inzet voor de toneelvereniging, is Wim Prins ook op andere fronten actief. Hij is voorzitter van Gemengd koor St. Pancratius, en was vele jaren penningmeester van biljartvereniging De Poedelaars ’83 uit Oegstgeest.

De Zilveren Barensteel

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals de heer Prins. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor één van de drie dorpen van Teylingen.

Meer berichten