Afbeelding
Foto: pr.

Cathinca van Sprundel schrijft ‘sprookje met een twist’

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • De pen van de Sassenheimse Cathinca van Sprundel ligt niet stil. Deze maand verschijnt er een verhaal van haar hand in de bundel ‘Er was eens – het hart van een schurk.’ In deze sprookjesachtige bundel voor jong (en oud) geven vijf auteurs een eigen draai aan de slechterik van een bekend sprookje. 

Op dinsdagavond 20 april vanaf 20.00 uur is er een gratis online boekpresentatie in de Flevomeer Bibliotheek die voor iedereen te volgen is. Daarnaast is Cathinca op vrijdag 23 april aanwezig bij Boekhandel Wagner in Sassenheim om te signeren en muziek te maken. Houd hiervoor het Facebook- en Instagramaccount van boekhandel Wagner in de gaten. 

Slechterik

Verhalen die gebaseerd zijn op sprookjes zijn populair. Naast tv-series als ‘Once Upon a Time’ en ‘Grimm’ en de vele films van Disney verschijnen er ook talloze boeken over sprookjes met een twist. ‘Het komt doordat het verhalen en thema’s zijn die we allemaal herkennen van vroeger,’ legt Van Sprundel uit. ‘Het is een leuke uitdaging om daar weer wat nieuws van te maken. Daarom kozen we in deze bundel voor het perspectief van de slechterik. Want die heeft ook zijn of haar eigen verhaal te vertellen.’ In 2019 verscheen de eerste bundel Er was eens en die was zo’n succes dat er dus nu een tweede verhalenbundel volgt. Alle verhalen in de bundels zijn los van elkaar te lezen. 

‘Er was eens – Het hart van een schurk’

Er was eens… een grote groep helden. Maar hoe zit het met de slechteriken? Laat je meevoeren naar werelden waar de doden herrijzen, Doornroosje duisterder is dan je denkt, internettrollen de mensen het leven zuur maken, het peperkoekhuisje een andere betekenis krijgt en de zeeheks ook een hart heeft. Sandra J. Paul (De Duistere school), Suzanne Peters (Van slag), Miranda Peters (De Ademdief), Marijke F. Jansen (Kort en gelukkig) en Cathinca van Sprundel (De vrouwe van Myrdin) geven elk hun eigen twist aan een verhaal dat je dacht te kennen maar nu kunt herontdekken. Vijf sprookjes, vijf schurken, vijf keer het verhaal achter de persoon die er niet zo goed vanaf komt.

Fantasy

Naast verhalen in deze bundels schreef Cathinca ook twee andere fantasyboeken: ‘De vrouwe van Myrdin’ en ‘De held van Anwyn.’ Beide boeken wisten al veel lezers van fantasy en Young Adult te vinden. Ook treedt ze wel eens op met de harp. Tijdens de boekpresentatie én bij haar bezoek aan Wagner zal ze enkele liedjes spelen die passen bij haar mythische en sprookjesachtige verhalen. 

Het boek kost 16,95 euro is overal (online) verkrijgbaar, maar bestel hem vooral bij de lokale boekhandel. ISBN: 9789492585677. 


Uit de krant