Op de foto de teleurstelling is af te lezen van de gezichten. Julia Schuiling, Thijs van der Zaag en Frank Mostard (achter boarding. Foto: pr./René van Dam

TOP verliest opnieuw van PKC en strandt in halve finale

Sassenheim • De derde wedstrijd die de beslissing moest brengen welke ploeg naar de finale zou gaan, was eigenlijk geen moment een wedstrijd. PKC/Vertom was TOP/LITTA op alle vlakken de baas en legde de basis voor de overwinning in een sublieme eerste helft. Alleen bij 0-1 had TOP een voorsprong. Verder was het PKC dat het spel dicteerde en met een hoog afrondingspercentage van boven de 40 procent was er bij rust al een voorsprong van 17-9. De tweede helft startte TOP iets beter, maar de doelpunten en daarmee de aansluiting bleven uit. PKC nam het initiatief weer over en speelde de wedstrijd zakelijk uit. Eindstand 29-19 en PKC gaat op zaterdag 17 april de finale spelen tegen Fortuna, dat de derde wedstrijd won van KZ.

Bij TOP startte Julia Schuiling weer in de basis en zij was één van weinigen die een goede wedstrijd speelde. TOP verdedigde te slap in de beginfase en kreeg de doelpunten te gemakkelijk tegen. Aanvallend liep het niet en het spel was heel rommelig met plaatsfouten en onzuivere schoten. PKC gaf goede druk bij vooral de dames van TOP, die veel moeite hadden om vrij te komen. Na de 6-2 van de jarige Mick Snel zagen coaches Braunstahl en Harland zich al genoodzaakt om een time-out te nemen. Deze had niet veel effect, want iedere keer als TOP scoorde, schoot PKC in de aanval die erop volgde ook. Zo kwam TOP niet dichterbij en lukte bij PKC bijna alles.

Vroege wissels

Stan Postma kwam nog voor rust in het veld en hij deed dit verdienstelijk. Frank Mostard verhuisde daarna naar het andere vak. Maar deze wissels brachten geen ommekeer in de wedstrijd. De ruststand van 17-9 was veelzeggend en leek ook al onoverbrugbaar. Toch ging TOP met veel energie de tweede helft in en de 17-10 en 18-11 waren voor TOP. De inbreng van Thimo Winter leverde ook een goal op. PKC zat echter in de juiste flow en scoorde na de goal van Winter weer vijf keer op rij. PKC speelde een gewonnen wedstrijd en nam iets gas terug. Hierdoor kon TOP toch nog een aantal goals maken, maar de grootste nederlaag in een play-off wedstrijd was wel een feit. Eindstand 29-19, een meer dan verdiende overwinning voor PKC. Celeste Split: “We hebben continue achter de feiten aangelopen. In de tweede helft weet je dat er een moment komt dat de doelpunten minder makkelijk vallen, maar het lukte ons niet om dichterbij te komen. We hebben onder ons niveau gespeeld en dit verlies doet pijn”.

Doelpunten: Mick Snel (4), Julia Schuiling (4), Frank Mostard (3), Barbara Brouwer (3), Nick Pikaar (2), Celeste Split (2) en Thimo Winter.