Afbeelding
Foto: pr./Googlemaps

Hoogvliet en Stek wijzen parkeerkelder onder Hortusplein af

Politiek Sassenheim

Sassenheim • De Hoogvliet en wooncorporatie Stek zien niets in een parkeerkelder onder het vernieuwde Hortusplein. De variant waarbij op het maaiveld wordt geparkeerd blijft hun voorkeur behouden. Op 22 april gaat de gemeenteraad een besluit nemen over zijn voorkeur voor een parkeervariant in het vernieuwde deel van het centrum.

door Nico Kuyt

Hoogvliet en Stek hebben een brief naar de gemeenteraad gestuurd om ‘middels dat schrijven de raad te informeren over de best mogelijke parkeeroplossingen voor het Hortusplein’. De voorkeur van de ontwikkelaars gaan uit naar een nog deels parkeren op het Kerkplein, maar er zijn varianten toegevoegd waarbij intensiever de auto gestald wordt op het Hortusplein (variant 2a). De ondernemersvereniging ziet meer in een parkeerkelder (variant 3), want het is ‘de laatste mogelijkheid’ om er eentje te realiseren, maar Hoogvliet en Stek zijn bepaald minder enthousiast. Zij zien daar geen meerwaarde in. De investering is voor Stek niet haalbaar, zo valt uit het schrijven te lezen. Dan moet er een derde partij bijkomen die het betaalt. 

Parkeren boven de grond

En de Hoogvliet geeft de voorkeur aan om op het maaiveld te parkeren. “Wij geloven dat een goed verblijfsplein (Kerkplein) en een efficiënt en groen parkeerplein (Hortusplein) het centrum sterker zal maken. Veel meer dan een dure parkeerkelder die naast hoge investering ook nog duur zal zijn in de exploitatiekosten. Wij geloven dat variant 2a de beste oplossing is. Uiteindelijk realiseren wij hierdoor een duidelijk parkeerplein en een hoogwaardig verblijfsgebied naast de kerk. Dit is een meerwaarde voor het gehele centrum en de ontwikkelende partijen”, zo is hun advies aan de gemeenteraad. 

De keuze wordt op 22 april voor de gemeenteraad geen hamerstuk.

Uit de krant