Logo deteylinger.nl
<p>Marcel van den Broek (Jacoba van Beierenfonds) overhandigt een cheque Piet Overduin (voorzitter van de Paraplu). | Foto: pr.&nbsp;&nbsp;</p>

Marcel van den Broek (Jacoba van Beierenfonds) overhandigt een cheque Piet Overduin (voorzitter van de Paraplu). | Foto: pr.  

(Foto: )
Voorhout

Nieuwe zonnescherm voor de Paraplu dankzij donatie

Voorhout • Het Jacoba van Beierenfonds heeft op vrijdag 16 april 1.500 euro uitgereikt aan de Paraplu in Voorhout. De winkel met een missie heeft van het bedrag nieuwe zonneschermen kunnen aanschaffen.

De Paraplu huurt sinds mei vorig jaar het centraal gelegen winkelpand aan de Herenstraat 92. De voorbije zomer maakte duidelijk dat zonneschermen onmisbaar zijn: de temperatuur liep op sommige dagen op tot ver boven de 30 graden. Door de coronamaatregelen liepen de inkomsten snel terug. De winkel moest sluiten en de kosten liepen door. Het bestuur van de Paraplu wilde de vrijwilligers niet teleurstellen of demotiveren door te hoge temperaturen in de winkel. Zij vroeg het Jacoba van Beierenfonds om steun.

In februari besloot het Jacoba van Beierenfonds voor toekenning van de aanvraag. De firma Jatibee uit Lisse installeerde onlangs de nieuwe zonneschermen, die elektrisch bediend kunnen worden.

De Paraplu is open, maar alleen op afspraak te bezoeken. Meer informatie hierover op www.paraplu-voorhout.nl.

Meer berichten