Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Aantal besmettingen nu weer onder de honderd

Teylingen • Het aantal besmettingen in Teylingen daalde vorige week weer onder de honderd. 98 Mensen bleken besmet. In de weken ervoor werden nog 142 en 113 besmettingen vastgesteld. In heel Hollands Midden is een  een stijging van 1 procent in vergelijking met vorige week. 

Negen personen uit onze regio zijn vorige week overleden aan de gevolgen van het coronavirus. 

Afgelopen week zijn 23.642 inwoners uit Hollands Midden gevaccineerd. Hiervan kregen 19.659 personen hun eerste prik en 3983 personen hun tweede prik. 

Vaccinatie zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers uit de langdurige zorg, geboren in of na 1961, die eerder via hun werkgever een uitnodiging hebben ontvangen, kunnen een afspraak maken voor vaccinatie met het Pfizer-vaccin. Deze groep werd voorheen met het AstraZeneca-vaccin. De GGD Hollands Midden is daar op basis van advies van de gezondheidsraad mee gestopt. Zorgmedewerkers die geboren zijn in of vóór 1960 worden nog wel gevaccineerd met AstraZeneca. 

Alle zorgmedewerkers die al een eerste prik met AstraZeneca hebben gehad, krijgen ook hun tweede prik met AstraZeneca. Het geboortejaar maakt hierbij niet uit. Dat is ook het advies van de Gezondheidsraad. Er zijn wereldwijd nog geen meldingen bekend van ernstige bijwerking na een tweede prik.

Vaccinatie mensen met morbide obesitas of het syndroom van Down

De huisarts nodigt mensen met morbide obesitas of het syndroom van Down uit voor vaccinatie. Deze mensen worden vervolgens bij de GGD gevaccineerd. Behoort u tot deze groep? Dan krijgt u de uitnodiging van de huisarts. 

Vaccinatie personen geboren in 1953 en 1954

Bent u geboren in 1953 of 1954 dan kun u nu al een online afspraak maken voor uw vaccinatie. U wordt gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Omdat er extra vaccin beschikbaar is gekomen, is deze doelgroep eerder aan de beurt. De uitnodigingsbrieven aan deze doelgroepen worden nog verstuurd. Om het vaccineren zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, kunnen zij nu toch al een online afspraak maken. 

Het heeft op dit moment geen zin een afspraak te plannen als u later dan 1954 geboren bent. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die na 1954 zijn geboren worden afgezegd. 

Teststraten Alphen aan den Rijn en Katwijk langer open

Vanwege grote drukte is besloten de openingstijden van de teststraten in Alphen aan den Rijn en Katwijk te verruimen. Hierdoor wordt het op werkdagen mogelijk een afspraak te maken voor een test aan het begin van de avond. Als u coronagerelateerde klachten heeft en getest wil worden, kunt u een afspraak maken via www.coronatest.nl of 0800-1202. 

Meer berichten