Logo deteylinger.nl
<p>Corina van Diest (Lopen Tegen Kanker) reikt een cheque uit aan Evert Franse en Ritha Bakker (Inloophuis Samenhuis). | Foto: pr.</p>

Corina van Diest (Lopen Tegen Kanker) reikt een cheque uit aan Evert Franse en Ritha Bakker (Inloophuis Samenhuis). | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Warmond

‘Alternatieve’ Lopen Tegen Kanker levert 10.000 euro op

Warmond • Het tweede weekend van oktober staat bij veel mensen vast op de kalender. Duizenden mensen uit de streek doen dan mee met Lopen Tegen Kanker. Door de coronacrisis kwamen deze editie de hardloopschoenen en zweetbandjes niet uit de kast. Toch is Lopen Tegen Kanker vorig jaar oktober een succes geworden.

Het bestuur van Lopen Tegen Kanker organiseerde in het weekend van 10 en 11 oktober namelijk een alternatieve loop. Door extra donaties is er bijna 10.000 euro opgehaald. Dat bedrag is verdeeld onder de vaste goede doelen van de stichting.

Deelnemers konden dit jaar op eigen gelegenheid wandelen en fietsen door de streek. Na inschrijving kon men een wandel-en/of fietsroute downloaden en deze of in het weekend van 10 en 11 oktober gaan doen, of op een later tijdstip. En dat er veel gewandeld en gefietst is heeft men geweten. De alternatieve loop werd een groot succes.

Goede doelen

De afgelopen twee weken heeft Corina van Diest (bestuurslid) alle goede doelen bezocht en kon ze verblijden met een mooie cheque. De stichting kon zelfs nog een hoofddoel aanwijzen. Dit jaar viel de eer aan inloophuis SamenhuiS in Alphen aan den Rijn. Al velen jaren is dat een van de goede doelen. Deze editie kwamen mensen van het inloophuis niet naar Warmond, maar organiseerde het op 11 oktober zelf een wandeling. Uit handen van Corina ontvingen de coördinatoren van het inloophuis SamenhuiS, Evert Franse en Ritha Bakker een cheque ter waarde van 2500 euro. Toch was de boodschap: “Deze aankomende editie hopen we toch weer in Warmond van start te gaan, we hebben het zo gemist”

De volgende doelen kregen ook een cheque: Inloophuizen Adamas (Nieuw- Vennep) en inloophuis Scarabee (Leiden), Hospice Issoria (Leiden) en Hospice Xenia (Leiden) Hospice de Mare (Oegstgeest), Zingen voor je Leven Leiden (onderdeel van Stichting Kanker in Beeld) Netwerk Hemelrijk Warmond, en het eigen wensenfonds van de stichting ‘Een wens Dichtbij’.

De stichting is dankbaar dat er zoveel mensen hebben meegedaan en dat ze daarmee de goede doelen in deze moeilijke periode kunnen ondersteunen. Zo welkom en nodig.

Volgende editie op 10 oktober

Met en voor elkaar. Het gaat bij Lopen Tegen Kanker niet alleen om de sportieve prestaties, dit evenement staat in het teken van verbondenheid, betrokkenheid , kracht en heel veel persoonlijke verhalen. Zelfs in deze bijzondere periode laat men zien dat we er voor elkaar kunnen zijn. Op zondag 10 oktober gaat de tiende editie van start. Meer informatie is te vinden op www.lopentegenkanker.nl.

Meer berichten