Blijdschap met de behaalde winst tijdens Mini EK.
Blijdschap met de behaalde winst tijdens Mini EK. Foto: pr.

Succesvol Mini EK bij Teylingen

Sport Sassenheim

Sassenheim • In aanloop naar, of rondom het EK2020, biedt de KNVB alle verenigingen in Nederland de mogelijkheid om een écht ‘Oranjefestival’ te organiseren. Daar hoefden ze bij RKVV Teylingen niet al te lang over na te denken; de meivakantie leek het beste moment voor een groot evenement, dus snelle actie was gewenst.  Over de gehele dag speelden er maar liefst 400 kinderen een 4 x 4 toernooi.

Wedstrijdsecretaris Paul van Beek vertelt dat er online overleggen gepland werden en dat in no-time een enthousiaste groep mensen verzameld was om de eerste echt grote voetbalactiviteit van dit seizoen te organiseren. “We zochten weer de samenwerking met Stichting De Combibrug, want we wilden graag zoveel mogelijk kinderen in Sassenheim bereiken. Door alle corona-maatregelen viel het niet altijd mee om een werkbaar draaiboek in elkaar te zetten, maar terugkijkend op vandaag kunnen we zeggen dat het ons zeer goed gelukt is!”.

Drukke dag

Sandra van Vliet, grote motivator achter deze jeugdactiviteit, vertelt enthousiast: “Het is zo geweldig om na al die maanden weer zo’n bedrijvigheid op de velden te zien! Iets voor half 10 op vrijdagochtend 7 mei mochten we de eerste kinderen ontvangen en na een drukke, maar heerlijke dag verlieten de laatste deelnemers rond half 5 ons sportcomplex. Over de gehele dag speelden er maar liefst 400 kinderen een 4 x 4 toernooi.” Naast het toernooi waren er ook ‘side events’ zoals voetbaldarten, snelheid-schieten en andere activiteiten., zodat de teams die even geen wedstrijd hadden, zich niet hoefden te vervelen. En voor de jongere kinderen uit groep 1 en 2 was er een Voetbal Speeltuin. Een ontzettend leuke manier om kennis te maken met voetballen.

Met een grote lach vertelt Van Vliet verder: “Heerlijk hoor, zoveel activiteit om me heen. En natuurlijk loopt het niet altijd zoals gepland, maar we hebben onze coronaprotocollen goed voor elkaar en dat verliep gelukkig allemaal soepel. En ik denk dat we weer een hoop kinderen enthousiast hebben gemaakt voor het voetbalspelletje. Dat is toch leuk met het EK in juni!”.

Gratis meetrainen

Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar is er de komende weken nog meer gelegenheid om te ontdekken hoe leuk voetballen is: zij mogen gratis en vrijblijvend meedoen met de voetbalcursus die op 19 mei start. Meer informatie hierover volgt via www.rkvvteylingen.nl.

Uit de krant