Afbeelding
Foto: pixabay

Veel minder besmettingen in Teylingen

Algemeen Teylingen

Regio • Het aantal coronabesmettingen daalt snel in Teylingen. Vorige week werden 54 besmettingen vastgesteld. Veel minder dan drie weken geleden, toen ging het nog om 186 besmettingen in één week.

In week 19 werden 36.284 inwoners uit Hollands Midden gevaccineerd. Tot en met week 19 zijn 177.336 inwoners uit de regio voor de eerste keer gevaccineerd (21,8% van alle inwoners) en 65.951 voor de tweede keer (8,1%).

Vaccinatie mensen geboren in 1965

Bent u geboren in 1965? Dan kunt u nu al een online afspraak maken voor vaccinatie met het Pfizer-vaccin bij de GGD. Dat kan via het online portaal www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Het vaccinatietempo gaat namelijk omhoog omdat er steeds meer vaccins beschikbaar komen. 

Vaccinatieafspraak inplannen

De GGD Hollands Midden wordt veel gebeld over dat er soms pas over twee weken ruimte is om een vaccin af te halen op de locatie van voorkeur. Als u niet wilt wachten is de tip om een andere vaccinatielocatie in de regio te overwegen. Op de locatie in Bergambacht kunt u bijvoorbeeld vaak de volgende dag al terecht. De GGD verdeelt de vaccins over de zeven vaccinatielocaties. Het kan dus voorkomen dat de locatie van uw voorkeur al vol zit op korte termijn, maar er in andere vaccinatielocaties wel snel plek is.

Maatregelen

Ook na uw vaccinatie kunt u het coronavirus oplopen of overdragen. De kans dat u zelf ernstig ziek wordt na vaccinatie is een stuk kleiner, maar niet helemaal weg. Daarom blijft het belangrijk dat u zich aan de maatregelen houdt nadat u gevaccineerd bent. Zowel voor uzelf als om uw vrienden en familieleden te beschermen.

Vaccinatie dak- en thuislozen

In de week van 24 mei begint de GGD Hollands Midden met het vaccineren van dak- en thuislozen in de maatschappelijke opvanglocaties in de regio. Vanaf 18 mei gaan artsen van de GGD naar deze locaties om voorlichting te geven.

Uit de krant