"Als leerlingen al geen vriendje of klasgenoot hebben met twee ouders van hetzelfde geslacht, dan komen ze die later in hun leven ongetwijfeld tegen", zegt bestuursvoorzitter Ramadam. Foto: pr.

Een regenboogvlag voor elke locatie van Sophia Scholen

Onderwijs Teylingen

Regio • Elke Sophiaschool heeft in de maand april een regenboogvlag ontvangen van het bestuur van Sophia Scholen. “Wij zien de regenboogvlag als lesmateriaal over de diversiteit van onze samenleving”, licht Omar Ramadan, bestuursvoorzitter van Sophia Scholen, toe. “Het is 20 jaar geleden dat in Nederland het eerste homohuwelijk ter wereld werd voltrokken. Iets om bij stil te staan.”

Directeuren is daarom gevraagd om de regenboogvlag een plek te geven, waar die goed tot zijn recht komt. Een gesprek met leerlingen hierover past prima in het burgerschapsonderwijs volgens Ramadan: “Zo’n klassengesprek kan gaan over de meer dan dertig landen die Nederland zijn gevolgd in het invoeren van het homohuwelijk. En over hun rolmodellen in sport en muziek, die openlijk homo zijn.” 

Twee papa’s of mama’s 

Sinds 1 april 2001 zijn er in ons land 40.000 huwelijken tussen twee mannen of twee vrouwen voltrokken. “Van onze 6.800 leerlingen heeft er een flink aantal twee moeders of twee vaders, al dan niet getrouwd”, gaat Ramadan verder. “En als je als leerling al geen vriendje, klasgenoot of voetbalteamlid hebt met twee ouders van hetzelfde geslacht, dan kom je die later in je leven ongetwijfeld tegen. Ermee opgroeien is inmiddels niet meer dan logisch.” 

Uit de krant