Afbeelding
Foto: pr./Wout van der Slikke

Wandelbegeleiders in het groen gezocht

Algemeen Teylingen

Warmond/Sassenheim • Samen wandelen in het groen is goed voor lichaam en geest. Daarom heeft Welzijn Teylingen de handen in een geslagen met de Stichting Gezond Natuur Wandelen. Op een laagdrempelige manier worden in Sassenheim en Warmond wandelingen aangeboden in natuur en gemeentelijk groen. De wandelingen duren ongeveer een uur en gaan in een rustig tempo. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

De wandelingen zijn speciaal voor mensen die meer willen bewegen en het leuk vinden dat samen met anderen te doen. Iedereen is welkom. Vrijwilligers begeleiden de wandelingen en vertellen onderweg over de natuur. Deze ‘natuurmomenten’ maken de wandelingen extra aantrekkelijk. Natuurlijk worden de RIVM-richtlijnen in acht genomen.

Vrijwillige begeleiders gezocht

Voor de nieuw op te starten wandelgroep in Sassenheim en Warmond is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die een wandelgroep willen begeleiden. Het is de bedoeling om de wandelingen deze maand te kunnen starten. In Sassenheim zal er op de vrijdagochtend om 10.00 uur gewandeld worden en in Warmond op de woensdagmiddag om 14.00 uur. Iedere vrijwillige wandelbegeleider krijgt in het najaar een korte natuurbelevingscursus, wandelbegeleiderscursus en EHBO-cursus aangeboden. Belangstelling? Neem contact op met Isabelle Salman: i.salman@degroenemotorzh.nl.

Een overzicht van alle wandelingen is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl.

Uit de krant