Logo deteylinger.nl
Foto: Pixabay
Regio

Vaccinaties voor mensen geboren in 1969 en 1970

Regio • Bent u geboren in 1969 of 1970? Dan kunt u nu alvast een online afspraak maken voor vaccinatie met het Pfizer-vaccin. Iedereen uit de geboortejaren 1969 en 1970 ontvangt per post een uitnodiging voor een vaccinatie, maar het is dus niet nodig om hierop te wachten. Hierdoor worden zo snel mogelijk, zo veel mogelijk mensen in Nederland gevaccineerd.

Als u in een van deze jaren geboren bent, en u wilt laten vaccineren, kunt u een afspraak inplannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor heeft u een DigiD-account nodig.

Op dit moment heeft het geen zin om een afspraak in te plannen als u nog niet aan de beurt bent. Deze afspraken worden afgezegd. Iedere dag filtert en controleert GGD GHOR Nederland ingeplande afspraken op geboortejaar. Mensen die ongeldig een afspraak hebben gemaakt, krijgen bericht dat hun afspraak wordt geannuleerd en/of komen op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Meerdere uitnodigingbrieven voor vaccinatie
Het kan voorkomen dat u vaker dan één keer een uitnodigingbrief voor vaccinatie ontvangt. Dat komt omdat er een aantal partijen in Nederland zijn die uitnodigingen versturen.

Het RIVM verstuurt uitnodigingbrieven aan alle Nederlanders met een BSN-nummer op basis van geboortedatum. Zij doet dit in de volgorde van oud naar jong. De huisartsen nodigen mensen met een medische indicatie en de leeftijdsgroepen 1956 tot 1960 uit. Ziekenhuizen en zorginstellingen sturen uitnodigingen aan hun hoog risicopatiënten en eigen personeel. 

Als u in meerdere doelgroepen valt kan het voorkomen dat u twee of soms wel drie uitnodigingbrieven ontvangt. Zelfs als u al gevaccineerd bent. De GGD adviseert op de eerste uitnodiging in te gaan en u zo snel mogelijk te laten vaccineren. In week 20 ontvingen 40.618 inwoners uit Hollands Midden een vaccin.

Meer berichten