Taalmaatjes kunnen bijvoorbeeld in gesprek gaan tijdens een wandeling. | Foto: pr.
Taalmaatjes kunnen bijvoorbeeld in gesprek gaan tijdens een wandeling. | Foto: pr. Foto: pr.

Taalpunt opent deuren in Warmondse bibliotheek

Algemeen Warmond

Warmond • Het nieuwste Taalpunt van de Bibliotheek Bollenstreek wordt op maandag 5 juli geopend in de bibliotheek van Warmond (Herenweg 80). Iedere eerste maandag van de maand is er een taalspreekuur waar geïnteresseerden zich kunnen opgeven voor verschillende taalactiviteiten en cursussen.

Volgens coördinator Sanne Boswinkel kun je met allerlei vragen terecht op het spreekuur. “We zijn er voor Nederlanders die graag een computercursus willen volgen en voor buitenlanders die hun Nederlands willen verbeteren, maar bijvoorbeeld ook voor ouders die hun kind willen inschrijven voor de VoorleesExpres en alles daar tussen in.”

Inwoners met een taalvraag moesten tot nu toe naar de bibliotheek in Sassenheim, maar volgens Boswinkel is dat voor sommigen te ver weg. “Wanneer je al een dag werken achter de rug hebt, of je hebt de zorg voor kleine kinderen, dan is het een hele onderneming. Ik ben blij dat we in Warmond in de avond terecht kunnen, dat maakt het voor iedereen eenvoudiger om even langs te komen”.

Taalcoaches gezocht

Het Taalpunt verwacht dat met de opening in Warmond de behoefte aan taalcoaches ook zal toenemen. Boswinkel: “Ik ben ook zeker op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om andere Warmonders te helpen met het leren van de taal, of het ontdekken van de computer bijvoorbeeld. Je hoeft echt geen foutloos Nederlands te spreken en schrijven wil je een dorpsgenoot kunnen helpen. Taalcoaching is vooral heel erg leuk, een verrijking voor beide partijen”. Aanmelden als Taalvrijwilliger kan door een mail te sturen naar taalhuis@bibliotheekbollenstreek.nl.

Het Taalpunt is iedere eerste maandag van de maand geopend van 18.30 tot 20.00 uur, in de Bibliotheek Bollenstreek aan de Herenweg 80 in Warmond.

Uit de krant