Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Ook in Teylingen een stijging: van 28 naar 134 besmettingen

Regio • Er is een flinke stijging coronabesmettingen. Het aantal besmettingen is zes keer hoger dan vorige week (van 312 besmettingen naar 2.287). Vooral onder jongeren nemen de besmettingen hard toe. Bij de 11- tot 30-jarigen is het aantal positieve testen verdrievoudigd. 

Afgelopen week testte de GGD Hollands Midden 16.155 personen in de teststraten. Van die mensen testte 15,3% positief. Dat is een flinke stijging in vergelijk met vorige week. In totaal testten 2287 personen uit onze regio positief op corona, waaronder 134 inwoners uit Teylingen. Dat is ook een stijging, want twee weken geleden waren dat 28 besmettingen.

Afgelopen week overleed een persoon in de regio aan de gevolgen van het coronavirus.

Tot en met week 27 zijn 433.000 inwoners één keer gevaccineerd (53,1% van alle inwoners). 31,2% van de inwoners uit de regio zijn volledig gevaccineerd.

Bron- en contactonderzoek

Het team bron- en contactonderzoek van de GGD Hollands Midden heeft het erg druk. Daarom stapt het team over naar risicogestuurd bron- en contactonderzoek. Dat betekent dat de GGD op dit moment alleen positief geteste mensen belt. Het lukt de GGD nu niet om ook hun sociale omgeving te informeren. De GGD vraagt positief geteste mensen daarom nu zelf zijn of haar nauwe contacten te vertellen dat ze in quarantaine moeten.

Sneltesten voor kinderopvangorganisaties in zomervakantie

Het is druk in de vakantieperiode voor organisaties in de kinderopvang. Medewerkers willen dagelijks veilig aan het werk kunnen. Zeker nu het aantal coronabesmettingen hoog oploopt. Op verzoek van verschillende kinderopvangorganisaties gaat de GGD Hollands Midden daarom door met het aanbieden van sneltesten voor kinder- en gastouderopvang. Wel vindt het testen ’s ochtends vroeg op andere locaties plaats. 

Vanwege het verwachte aantal mensen dat zich wil laten testen is er een beperkt aantal plekken beschikbaar. De kinderopvangorganisaties worden op korte termijn geïnformeerd. Vanaf 16 juli sluiten de sneltestlocaties voor medewerkers van het basis- en voorgezet onderwijs.

QR-code bij doorgemaakte COVID en één vaccinatie
Mensen die al corona gehad hebben, hoeven maar één vaccinatieprik te krijgen voor volledige bescherming tegen het virus. Zij krijgen ook een QR-code in de CoronaCheck-app. Tot afgelopen week kwam niet bij iedereen een QR-code in de CoronaCheck-app te staan. Dat had te maken met een technisch probleem dat nu is opgelost.

Hoort u ook bij deze groep? Probeer dan nog een keer een QR-code op te halen in uw app. Lukt het nog steeds niet? Bel dan met de landelijke helpdesk via 0800-5090. Zij moeten dan een vinkje aanzetten in uw account waardoor u de code wel kunt ontvangen. 

Meer berichten