Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Zonnebloemers genieten van zand en zee met strandrups

Sassenheim • Met prachtig zonnig weer, genoten 22 gasten en 9 medewerkers van Zonnebloem Sassenheim bij Langevelderslag van een ritje met de vernieuwde strandrups. Onder een stralende zon met een flinke bries, was het daar goed toeven.

Bij de strandopgang was het opstappunt voor de Strandrups, waarmee steeds groepjes van acht personen richting het strand vertrokken. Het is fantastisch dat deze weer mag rijden (nu is voorzien van een kenteken). Op deze strandrups konden, door de juiste aanpassingen, alle gasten mee, rolstoel gebonden of wat slechter ter been. Via een lift kon iedereen aan boord van deze rups komen, wat ze de mogelijkheid bood het strand op te gaan en door de branding te rijden. Er stond behoorlijk wat wind maar met de zon erbij was het genieten. Voor velen was het jaren geleden dat ze voor het laatst op het strand waren geweest. Er waren zelfs gasten die het aandurfden “pootje te baden”.

De vrijwilligers van Outdoor4Disabled hebben met enthousiasme de gasten rondgereden en hen geïnformeerd over wat men onderweg zoal tegenkwam.

Op het terras

Ook op het terras, in de zon of schaduw, werd genoten van het bij elkaar en buiten zijn, erbij verwend met een lunch (voor de gasten die als eersten op het strand waren) en koffie/thee en appelgebak (voor de latere ritjes). Voor iedereen waren er aansluitend een drankje en wat bitterballen. Het was genieten; ver in de middag vertrokken de laatste gasten en medewerkers/chauffeurs van het terras, terugkijkend op een heerlijke dag.

Er wordt door het bestuur alweer uitgekeken naar de komende activiteiten: een vaartocht, een dag naar de Zandsculpturen en een etentje in het najaar.

Degenen die ook wel eens als gast mee willen met een uitje van Zonnebloem Sassenheim kunnen contact opnemen met de secretaris (0252 214759).

Meer berichten