Afbeelding
Foto: MV

Werkzaamheden Warmonderhekbrug starten eind deze maand

Algemeen Warmond

Warmond • Na de afronding van fase 1 (Herenweg tussen de Bloemistendam en de Wasbeeklaan), start de gemeente eind augustus met fase 2, het vervangen van de Warmonderhekbrug.

De Warmonderhekbrug ligt aan het eind van de Oranje Nassaulaan en is de verbinding over het Poelmeer naar Oegstgeest. De vervanging heeft grote gevolgen voor het verkeer in- en uit Warmond. De uitvoering duurt van september 2021 tot en met voorjaar 2022.

Tijdelijke afsluiting Oranje Nassaulaan bij Warmonderhekbrug

Bij het slopen en opnieuw bouwen van de brug komt veel voorbereidend werk kijken. Zo lopen er verschillende kabels en leidingen onder de brug door die we tijdelijk verleggen en ook weer terugplaatsen zodra de nieuwe brug er ligt. Om het werk goed en veilig te kunnen doen, wordt de Oranje Nassaulaan bij de Warmonderhekbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. Er worden omleidingsroutes ingesteld en voor langzaam verkeer komt een alternatieve route vlak bij de ‘oude’ brug.

Goede voorbereiding en samenwerking

Het vervangen van de brug is een complex project. Veel partijen moeten samenwerken om het tot een succes te maken. Eerst moeten alle kabels en leidingen – zoals drinkwater, elektra en internet - worden verlegd. En ook met vervoersbedrijven en hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid van Warmond tijdens de verbouwing.

Uit de krant