Een rij wachtenden voor de Jansenvaccinatie bij de prikbus van de GGD op het Andreasplein in Katwijk. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Een rij wachtenden voor de Jansenvaccinatie bij de prikbus van de GGD op het Andreasplein in Katwijk. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Prikbus in Warmond: zonder afspraak terecht voor Pfizer-vaccin

Algemeen Warmond

Warmond • Vanaf vrijdag 27 augustus staat er wekelijks tussen 14.00 en 17.00 uur een prikbus Warmond. Inwoners kunnen daar zonder afspraak terecht voor het Pfizer-vaccin. De precieze locatie van de bus volgt, laat de GGD weten.

Ben jij nog niet gevaccineerd? Dan kun je zonder afspraak bij een van de prikbussen terecht voor het Pfizer-vaccin. Tijdens die prik wordt de afspraak voor je tweede prik gemaakt. Ook Hillegom krijgt een prikbus. 

Terug van vakantie? Doe een zelftest! 

Iedereen die uit het buitenland naar Nederland (terug)komt krijgt het advies zich na aankomst te testen op corona. Ook als je volledig gevaccineerd bent. Welke test je gebruikt hangt af van het land waar je vandaan reist. Meer informatie daarover lees je op de website van de Rijksoverheid. Ga bij coronaklachten zoals hoesten of verkoudheid altijd in quarantaine. En maak een testafspraak bij de GGD. 

Weekcijfers
Afgelopen week testte de GGD Hollands Midden 5.425 personen in de teststraten. Van die mensen testte 11,9% positief.

In totaal testten 683 personen uit onze regio positief op corona. Er is afgelopen week een persoon aan de gevolgen van het coronavirus overleden.

Tot en met week 32 zijn 491.178 inwoners één keer gevaccineerd (69% van alle inwoners van 12 jaar en ouder). In totaal zijn nu 432.472 mensen uit de regio volledig gevaccineerd (60,8% van alle inwoners van 12 jaar en ouder). 

Uit de krant