Kunstschilder Nicoline Heemskerk legt Koudenhoorn vast op het doek.
Kunstschilder Nicoline Heemskerk legt Koudenhoorn vast op het doek. Foto: pr.

Koudenhoorn als inspiratiebron voor kunstenaars

Algemeen Warmond

Warmond • Komende zaterdag gaan tien tot vijftien kunstenaars ‘en plein air’ schilderen en tekenen op eiland Koudenhoorn. Zij zijn daar op uitnodiging van de Kunstweek Warmond.

Kunstschilder Nicoline Heemskerk nam het initiatief voor de sessie. Zij werkt vaker in de buitenlucht, haar ervaring is dat de omgeving vaak heel inspirerend werkt. De deelnemende kunstenaars zoeken allemaal een eigen plek op het eiland, om deze vervolgens vast te leggen. 

De kunstwerken die zaterdag worden gemaakt, krijgen tijdens de Kunstweek een plekje achter de ramen van de Dorpsstraat, bij Gluren bij de Buren. En een van de tekeningen of schilderijen wordt geselecteerd voor de posters en flyers van Kunstweek Warmond 2021. De Kunstweek is dit jaar gepland van 5 t/m 14 november en heeft als thema Warmond Utopia.

De sessie op Koudenhoorn duurt van tien tot twee uur. Wandelaars zijn welkom om een kijkje te nemen, wel vraagt de organisatie bezoekers om drukke plekken te mijden en anderhalve meter afstand te bewaren.

Uit de krant