Logo deteylinger.nl
Ioannis overhandigt de sleutel aan Dimphy Caspers, die samen met Annemarie Westerbeek de leiding heeft over het Sassennest.
Ioannis overhandigt de sleutel aan Dimphy Caspers, die samen met Annemarie Westerbeek de leiding heeft over het Sassennest. (Foto: pr./Ben Verhoef)
Sassenheim

Sassennest heeft nieuwe circulaire opslag

Sassenheim • Het Sassennest in Park Rusthoff heeft extra opslagruimten gekregen. Op 18 augustus kreeg het beheer de sleutels overhandigd.

In vergaderingen van de Stichting beheer Park Rusthoff (SBPR) stond regelmatig het punt op de agenda over de noodzaak van meer opslagruimte voor materialen van onder andere het Sassennest en gereedschappen voor de parkklussers van de afdeling Groen maar dan wel in de directe nabijheid van het Sassennest. Voor het Sassennest betrof het in het bijzonder het meubilair voor het terras en dan in de vorm van stoelen, tafels en parasols. Deze konden niet elke week naar en van het terras versleept worden. Het zelfde gold voor de harken, schoffels, schoppen, etc. en kruiwagens van de Parkklussers. 

Diverse vergaderingen werd er uitgebreid over gebrainstormd, tot een bestuurslid de SBPR het lumineuze idee lanceerde om de loze ruimte onder het schuine dak van het Sassennest hier voor te benutten. Het bleek direct een schot in de roos. Aan de gemeente werd het idee voorgelegd en die was ook positief, mits er een ontwerptekening kwam met opgave van gebruik materialen en de gewenste afmeting. Henri Stol werd geraadpleegd en hij zette direct Stol Architecten aan het werk voor het maken van een gedetailleerde tekening voor een opslag, te verdelen in twee gelijke ruimtes, elk met een eigen toegangsdeur. 

Na het beoordelen van de tekening door de gemeente en het uitvoeren van enkele aanpassingen was de vergunning rond en kon men aan de slag. Ioannis Roumeliotis van Bollenstreekhout, die eerder de stoere stamtafel in het Sassennest heeft gemaakt, werd gevraagd om een offerte te maken en na akkoord kon ook hij aan de slag. Voor het hout werd, net als voor de stamtafel, eikenhout uit het park gebruikt. De planken werden uit de bomen gezaagd die tijdens de zomerstorm van 2015 met tientallen tegelijk waren omgewaaid en al vele jaren op het terrein van Gerard Rutgrink lagen te drogen. Puur circulair dus. Nadat de bouw gereed was is het hout door Ioannis afgewerkt met natuurlijke oliën. Omdat het hout nieuw is wijkt het nog af van de rest van het Sassennest. Op den duur zal de kleur echter niet meer afwijken. Op woensdag 18 augustus werden de nieuwe ruimtes officieel in gebruik genomen.

Meer berichten