Afbeelding
Foto: pr.

Wandel langs Warmonds historie

Historie Warmond

Warmond • De VVV Warmond organiseert op zondag 5 september weer een historische wandeling onder begeleiding van ervaren gidsen van het Historisch Genootschap Warmelda.

Ga mee op ontdekkingstocht langs mooie historische plekjes in het betoverende dorpscentrum van Warmond. Het dorp is klein, maar kent een enorm lange historie. Ergens rond 886 stond Warmond immers al op de kaart. Al wandelend maak je dus een reis door vele eeuwen.



De ervaren gidsen zitten vol verhalen – over ridderkastelen, kloosters en nog veel meer. Over de ruïne van de oude Matthiaskerk, die in 1573 door de Leidenaars werd afgebroken om te voorkomen dat de Spanjaarden zich daar konden verschansen terwijl ze in beleg rond de stad lagen. En natuurlijk over Jan Steen, die hier een aantal van zijn wereldberoemde werken schilderde.



Het aantal deelnemers is beperkt, dus vooraf aanmelden is verplicht. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten zijn 2,50 euro. Aanmelden via https://warmondaandekaag.nl/ . 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant