Logo deteylinger.nl
<p>De prikbus op de Gemeentehaven in Warmond</p>

De prikbus op de Gemeentehaven in Warmond

(Foto: MV)
Sassenheim

En dat is drie: ook Sassenheim krijgt een prikbus

Sassenheim • Vanaf dinsdag 21 september staat de prikbus wekelijks van 14.00 tot 17.00 uur in het centrum van Sassenheim. Ook in Warmond en Voorhout staat er wekelijks een prikbus, maar dan op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Bij de prikbus kun je zonder afspraak langskomen voor je eerste of tweede vaccinatie met het Pfizer-vaccin. 

In Warmond staat de bus op de Gemeentehaven, en in Voorhout op het Raadhuisplein. Daar komt vanaf volgende week dus een derde locatie in Teylingen bij.

Vaccinatiegraad

Van alle 12-plussers in Hollands Midden heeft 81 procent een eerste prik gehad. Op dit moment is 70 procent van de 12-plussers volledig gevaccineerd. 

Het RIVM maakte afgelopen week de vaccinatiecijfers per gemeente bekend. Eerst had de GGD Hollands Midden alleen toegang had tot de eigen vaccinatiecijfers. Nu zijn ook de cijfers van de huisartsen, ziekenhuizen en zorginstellingen bekend. Nu ook deze cijfers bekend zijn, ontstaat er een beter beeld van de vaccinatiegraad. 

De totale vaccinatiegraad per gemeente staat vanaf nu ook op het dashboard www.eengezonderhollandsmidden.nl van de GGD.

Weekcijfers
De afgelopen week hebben voor de derde week op rij meer inwoners uit de regio zich laten testen bij de GGD’en (7.038 inwoners in week 35 tegenover 7.396 inwoners in week 36).

Het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is ongeveer gelijk aan de week ervoor (van 7,8% naar 7,6%). Het gemiddeld percentage positieve testen van alle Nederlandse teststraten is 9,1%. Dat is lager dan een week eerder (week 35: 10,7%).

Meer berichten