Logo deteylinger.nl
<p>Toon Peters</p>

Toon Peters

(Foto: PR)

Toon Peters met pensioen

Voorhout • Voor directeur Toon Peters van OBS de Achtbaan, is zijn pensioengerechtigde leeftijd aangebroken.

Hoewel hij nog erg moet wennen om zijn vertrouwde school (met momenteel drie locaties), achter zich te laten, komt langzaam het besef dat hij toch met een gerust hart in oktober 2021 van zijn pensioen kan gaan genieten. 

Toen in 1988 in de jonge woonwijk Oosthout OBS De Narcis werd neergezet, nam Toon de rol van directeur op zich. Vol passie voor schoolse zaken en de betrokkenheid voor de ontwikkeling van de leerlingen in de school, gaf Toon energie om zijn school tot iets te maken waar menig leerling en ouder met plezier aan terug zal denken. Met een enthousiast klein team werd er groots gedacht. In 1996 fuseerde OBS de Narcis met OBS de Boekhorst. Het leerlingaantal van OBS de Narcis was snel gegroeid en er was gebrek aan lokalen. In december 1996 ging de school verder onder de naam OBS de Achtbaan met twee locaties. De visie van Toon met betrekking tot het blijven ontwikkelen op onderwijsgebied en de kijk op de manier van lesgeven bracht de invoering van daltononderwijs naar Voorhout.

In 1998 werden de teamleden geënthousiasmeerd door Dalton opleidingen te volgen en op 10 juli 2002 kreeg OBS de Achtbaan het predicaat Daltonschool.

Vanwege de grote toename van leerlingen werd destijds de derde locatie geopend:  het Cluster aan de Pieter van Slingerlandstraa en in augustus 2006 volgde de vierde in het Amadeus gebouw. Het enthousiaste team (inmiddels met meer dan 50 werknemers) gaf Toon veel energie om alle aspecten van het leiderschap te omarmen. Naast zijn leidende functie is Toon ook als leraar begonnen op zijn schooltje. Voor Toon wordt een afscheidsfeestje georganiseerd. Ook een berichtje aan hem sturen? Dat kan naar: Distelweg 56 2215DZ Voorhout ovv Pensioen Toon Peters of mail naar pensioentoon@gmail.com. 

Een kaartje in de brievenbus van een van de locaties van de Achtbaan kan natuurlijk ook. Graag aanleveren vóór 8 oktober 2021.

Meer berichten