Sterke eerste helft redt Ter Leede

Sassenheim • Op het complex van DSS in Haarlem werd op zaterdag de feestelijke opening van een nieuw kunstgrasveld gedaan door de wethouder. Voor aanvang van de wedstrijd DSS Vrouwen 1 tegen Ter Leede Vrouwen 1 knipte hij het lint door.

Hierna begon voor Ter Leede Vrouwen de nieuwe competitie. Direct vanaf het begon nam Ter Leede het heft in handen. Door direct druk te zetten op de verdediging van DSS lukte het de gastvrouwen niet om in hun normale spel te komen en moest vaak de lange bal gehanteerd worden. De verdediging van, onder leiding van de teruggekeerde keepster Wendel van Riemsdijk kwam hierdoor nauwelijks in de problemen. Door de speelwijze van Ter Leede ontstonden er al snel kansen en binnen 20 minuten stond er via Justine Jansen en Romy van Beelen een 2-0 voorsprong voor Ter Leede op het scorebord. Hierna ontspon zich een wedstrijd waarbij de dames uit Sassenheim de bovenliggende ploeg bleven en het leek er op dat de overwinning simpel kon worden binnengehaald.

In het nauw

Het eerste kwartier na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Door het hoge tempo waren beide coaches gedwongen te wisselen. Deze wissels pakten bij DSS beter uit dan bij Ter Leede en vooral de wissel van de veel storende Suzanne Zee had grote impact op het wedstrijdbeeld. Ter Leede was niet meer in staat om de bal snel te veroveren en DSS kreeg een groot overwicht en dwong Ter Leede terug op eigen helft. De dames uit Haarlem waren echter niet bij machte om grote kansen af te dwingen en Ter Leede bleef vrij simpel overeind. 10 minuten voor het einde kreeg DSS toch de verdiende aansluitingstreffer door een fraaie kopbal van spits Genevieve Maartens. DSS wilde meer maar Ter Leede gaf niets meer weg en na 97 minuten floot arbiter van Donkel voor de laatste maal en konden de punten mee naar Sassenheim.

Een wedstrijd met twee gezichten, gezien de eerste helft kan met vertrouwen vooruit worden gekeken maar de terugval in de tweede helft stemt ontevreden.