Onnodig verlies Ter Leede vrouwen

Sassenheim • De Ter Leede Vrouwen hebben hun tweede nederlaag op rij geleden in de competitie. Het was een volledig onnodige verliespartij tegen FC Eindhoven. Opnieuw grossierde de ploeg trainer William Vincent in onnodig balverlies en werden veel kansen niet benut. Hierdoor konden de vrouwen uit het zuiden van het land met een 2-1 overwinning huiswaarts keren.

Vanaf het beginsignaal waren beide ploegen gewaagd aan elkaar waarbij de gasten de eerste twintig minuten wel meer balbezit hadden. Ter Leede speelde erg gehaast en slordig en kon moeilijk lang de bal in bezit houden. Het resulteerde dan ook in een snelle aanval van FC Eindhoven waarbij de bal achter keepster Wendel van Riemsdijk plofte. Vanaf dat moment gingen de roodgelen beter spelen, de bal bleef langer in de ploeg en FC Eindhoven plooide terug. Linksbuiten Justine Jansen scoorde voor de tweede maal dit seizoen zeer fraai direct uit een hoekschop. Dit was ook de ruststand 1-1,

Na rust was Ter Leede de beter spelende ploeg maar verzuimde de kansen die het zelf meer creëerde te verzilveren. FC Eindhoven bleef loeren op de uitval en een moment van onoplettendheid in de Ter Leede verdediging werd de ploeg uit Sassenheim fataal. Een hoekschop werd in twee instanties niet goed weggewerkt en een geheel vrijstaande speelster van de gasten kon de bal in het doel frommelen. Ter Leede bleef proberen om deze achterstand weg te werken maar onzorgvuldigheid in de afwerking brak de ploeg op zodat er na 90 minuten een 1-2 nederlaag stond.