Ter Leede bekert verder

Sassenheim • In de eerste knock-out ronde van het landelijke bekertoernooi waren de vrouwen van Ter Leede gekoppeld aan het Zeeuwse IJzendijke. Na een busreis van ruim drie uur kwamen de gasten aan op sportpark de Roodemolen.

Na het beginsignaal ontspon zich een vermakelijke wedstrijd mede omdat de Zeeuwse dames geenszins van plan waren zich in te graven en door het zetten van hoge druk direct de opbouw van Ter Leede wilden ontregelen. Dit lukte maar ten dele en de wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van IJzendijke. Er werden door Ter Leede veel kansen gecreëerd maar het lukte de eerste helft maar niet om de voortreffelijk Zeeuwse doelvrouw te passeren. Luna Knoester en Romy van Beelen hadden hun vizier te hoog gericht en een fraai afstandsschot van Sara Kost kreeg zij de hulp van de paal. De ruststand was 0-0. De verwachting bij de toeschouwers was wel dat de gasten het in de tweede helft conditioneel zouden moeten gaan afleggen tegen de fittere speelsters van Ter Leede.

In het eerste gedeelte van de tweede helft was hier zeker geen sprake van en bleef IJzendijke brutaal de aanval zoeken zonder hierbij tot kansen te komen. Na een uur spelen was het rechtsbuiten Nina de letter die met een gekruld schot de bovenhoek vond en de meer dan terechte voorsprong voor Ter Leede op het bord bracht. Opluchting bij de gastvrouwen die direct wat makkelijker gingen spelen. Het was wederom, de van het Delftse afkomstige, Nina de Letter die nog tweemaal doeltreffend was en de eindstand van 3-0 aantekende. IJzendijke was leeg gespeeld maar kon toch tevreden de lange busreis naar Zeeuws-Vlaanderen aanvangen.