Altior te sterk voor Foreholte

Sport Voorhout

Voorhout • Met vijf potentiële basisspelers in de ziekenboeg en keeper Matthijs Guijt op de strafbank stond Foreholte op een zonovergoten sportpark in Langeraar aan de start van de wedstrijd tegen Altior. Ondanks de personele ongemakken zou er toch een resultaat gehaald moeten kunnen worden. Opnieuw bleek ook deze zondag dat deze wens de vader van de gedachte was en bleef.

Vier minuten na het beginsignaal van de 20-jarige scheidsrechter Giovanni Jaggan lag de bal al achter doelman Piet Meeuwissen. De Altior-aanval werd over rechts opgezet en eindigde bij de volkomen vrijstaande Tim Heikoop. Hij plaatste de bal fraai diagonaal over de Voorhoutse keeper (1-0). Foreholte moest opnieuw achter de feiten aan, maar slaagde daar gedurende de eerste helft nauwelijks in. Boyd van Steijn kwam nog het dichtst bij, maar zijn schot kon keeper Jeroen Sassen niet verontrusten.

Aan de andere kant was het nog wel Tom van der Weiden die dit keer vanaf rechts op Meeuwissen afging. De keeper redde de situatie. Toch was het Altior dat Foreholte voor rust nog een doffe dreun verkocht. De eerste en enige corner werd bij de tweede paal teruggekopt waarbij de bal in de scrimmage viel. Invaller Sven de Regt schoot de vrijliggende bal binnen (2-0). Wellicht hadden de Voorhouters wel het meeste balbezit gehad en was de drang naar het Altior-doel hoog geweest, al die inspanning had nauwelijks tot mogelijkheden, laat staan tot kansen geleid. De Altior-defensie had een makkelijke middag ondanks die vele Voorhoutse voorzetten vanaf de flanken.

Met Swen Veenstra voor Ruben Hojer ging Foreholte proberen om alsnog Altior te achterhalen. Het tempo ging omhoog, de drive naar voren werd nog heviger, maar Altior kwam nauwelijks in de problemen. De oranjezwarte formatie was alleen nog geïnteresseerd in de counter en ving verder de Voorhoutse aanvalsgolven betrekkelijk makkelijk op. Trainer Bloemheuvel wisselde de overige wisselspelers in het team met de lange Boyd Koppe als kopgraag aanspeelpunt voor de opnieuw talrijke voorzetten. Jesse Tijsen draafde achter de aanval alles aan elkaar en uiteindelijk was het met nog een klein kwartier op de klok Joost Jansze die met een hard laag en diagonaal schot keeper Sassen voor de eerste keer kansloos liet (2-1). Dat gaf de Voorhoutse burger moed en Rick Brabander had de gelijkmaker in zicht toen hij alleen op Jeroen Sassen afging, waarbij de laatste zijn klus klaarde. Slechts eenmaal wisten de Voorhouters targetspits Koppe te bereiken. Zijn gerichte kopbal werd uit de benedenhoek gedoken door de opnieuw excellerende Jeroen Sassen die hiermee de drie punten voor Altior veilig stelde, want vlak daarna vond scheidsrechter Jaggan het genoeg.

Altior vierde de winst en daarmee de fraaie plaats in de kopgroep van de 2e klasse C. De Voorhouters dropen voor de vierde achtereenvolgende keer met nul punten af.