Afbeelding

Warm de winter door dankzij kringloopwinkel

Algemeen Sassenheim Voorhout

Voorhout • Theaterschool Teylingen is op woensdag 13 oktober blij verrast door de Kringloopwinkel Heerenstraat 63 met een donatie voor aanschaf van verwarmingselementen in haar onlangs feestelijk geopende Theateratelier.

Om de cheque van 2.500 euro te overhandigen, brachten Toos Plug en Lenie Smeltink van de Kringloopwinkel in Voorhout een bezoek aan het atelier in Sassenheim. Patrick Norman de Ridder leidde hen op geanimeerde wijze rond en vertelde over de enorme inspanningen die door vrijwilligers zijn geleverd om de voormalige vleesverwerkingsruimte geschikt te maken voor de activiteiten van de theaterschool. Plug en Smeltink waren gefascineerd door alles wat er te zien is, zoals de Wilhelminahal waar de decors worden vervaardigd, de Joke Bruijs voorstellingsruimte, de Ridderzaal waar de lessen worden gegeven, een gezellige foyer, het uitgebreide naaiatelier en de kostuumruimte waar prachtige creaties te bewonderen zijn.

Na forse investeringen in brandveiligheid en het vervangen van de elektra ontbreekt het nog aan verwarming in het pand. “In de zomer is het hier heerlijk koel, maar in de winter hangen de ijspegels aan je neus. Goed voor vers vlees, maar allesbehalve comfortabel voor onze theaterdeelnemers, bezoekers en vrijwilligers die hier decors en kostuums vervaardigen”, aldus De Ridder. “We zijn heel blij dat de kringloopwinkel ons wil helpen verwarming te financieren.

Uit de krant