Miriam van der Wee van werkgroep Teylingen Fairtrade overhandigt Tommy van den Berg van Nozemskoffie de eerste kaart met theezakje.
Miriam van der Wee van werkgroep Teylingen Fairtrade overhandigt Tommy van den Berg van Nozemskoffie de eerste kaart met theezakje. Foto: pr.

Fairtrade werkgroep deelt kaarten met theezakje uit aan horeca

Duurzaam & Groen Sassenheim Teylingen

Teylingen • Het is van 30 oktober tot en met 7 november Fairtrade week. Daarom deelde werkgroep Teylingen Fairtrade kaarten met een theezakje uit aan Teylinger horecaondernemers. De werkgroep vraagt de horeca hun klanten zo’n kaart met theezakje mee te geven. Tommy van den Berg, eigenaar van Nozemskoffie in Sassenheim, nam de eerste kaarten met Fairtrade theezakje in ontvangst. 


De boodschap is een ’samen-thee-moment’. De thee is de verbinding tussen de theeplukker en de theedrinker. Door te genieten van Fairtrade thee, steunt de theedrinker de theeplukker. En dat is hard nodig, want lage lonen van?arbeiders op theeplantages vormen?één van de grootste problemen in de theesector.

Bewustwording

Doel van deze actie is meer bewustwording bij consumenten. Bovendien is het een contactmoment voor de werkgroep met de horeca als (potentiële) deelnemers van Teylingen Fairtrade gemeente. Op de achterkant van de kaart staat een winactie voor consumenten op sociale media.

In het achterhoofd

Tommy van den Berg, eigenaar van Nozemskoffie in Sassenheim, nam de eerste kaarten met Fairtrade theezakje in ontvangst. Tommy: “Daar doen wij graag aan mee. We zijn hier in onze startfase en serveren nog geen Fairtrade koffie en thee. Maar het speelt wel in mijn achterhoofd. Onze suikerzakjes zijn al Fairtrade en in onze taarten verwerken we Fairtrade suiker en cacao. Bovendien heeft één van de koffies die we verkopen aan andere horecagelegenheden het Fairtrade keurmerk.”

Uit de krant