De gemeente wil in gesprek om te kijken of de Voorhoutse weekmarkt verplaatst kan worden naar het plein bij de Bartholomeuskerk. | Foto: archief
De gemeente wil in gesprek om te kijken of de Voorhoutse weekmarkt verplaatst kan worden naar het plein bij de Bartholomeuskerk. | Foto: archief Foto: Peter Schipper

Nog dit jaar aanpak van centra

Politiek Teylingen

Teylingen • De uitvoering om te komen tot aantrekkelijke centra in de gemeente begint vorm te krijgen. Daarbij wordt eerst gekeken naar de zogenaamde quickwins. Die kunnen op korte termijn opgepakt worden. Andere acties komen later aan bod, zo leest een memo van B&W aan de gemeenteraad.

door Nico Kuyt

De quickwins worden momenteel op uitvoerbaarheid onderzocht en na besluitvorming en afstemming met de omgeving en het ondernemersplatform naar verwachting grotendeels dit jaar uitgevoerd worden, zoals toegangspoorten met beeldmerk bij de centra van Sassenheim en Voorhout en het beeldmerk bij Warmond. Verder het bijplaatsen van fietsnietjes in Sassenheim en Voorhout en extra watertappunten. In Sassenheim het verbeteren van de bewegwijzering bij de invalswegen naar de parkeerterreinen rond en in het centrum door borden, waarop ook evenementen worden aangekondigd. Een aanpak van de boomwortels op de Kerklaan. En een proef met haaks parkeren bij de Hoofdstraat/Wilhelminalaan door belijning, vooruitlopend op de algehele herinrichting. 

Verplaatsing markt

In Voorhout kunnen enkele parkeerplaatsen, grenzend aan zebrapaden en bij bushaltes, vervangen worden door groen, fietsnietjes of banken. Een extra parkeerbord bij de kerk. De gemeente wil tevens met de kerk in gesprek over verplaatsing van de markt naar het plein voor de kerk. 

En in Warmond het verbeteren van de bewegwijzering naar Gemeentehaven en naar het water. Om het comfort van de recreanten te vergroten en de overlast te verminderen, wordt onderzocht of een openbaar toilet bij Park Leerust kan komen en een bijdrage van de gemeente aan een openstelling van een openbaar toilet voor minder validen in de Albert Heijn in Warmond. Verdere plannen voor uitvoering in de centra vereisen nog een nadere afstemming en uitwerking.

Uit de krant