De opening van de Kunstweek 2019 op het pleintje bij de pomp. | Foto: pr.
De opening van de Kunstweek 2019 op het pleintje bij de pomp. | Foto: pr. Foto: pr.

Spanning stijgt in aanloop naar Kunstweek Warmond

Algemeen Warmond

Warmond • De voorbereidingen voor het eerste Kunstweekweekend zijn in volle gang. De ramen aan de Dorpsstraat worden deze week ingericht voor Gluren bij de Buren, kinderen beschilderen kiezels voor de opening en deelnemers aan Maestro! zijn druk aan het repeteren.

Nog voordat de Kunstweek officieel wordt geopend, staat de eerste activiteit al op het programma: komende vrijdag is het tijd voor Maestro! De Warmonders die strijden voor de Gouden Baton zijn dit jaar Ard van der Steur, Anne Scheltes, Laura Leenen, Arno van Kempen, Rowan Robers en Joke van der Bent-Wolfs.

Elke dirigent studeert op een eigen muziekstuk, waar zij vrijdagavond het Kennemer Jeugd Orkest doorheen zullen leiden. Bij de voorbereiding worden ze geholpen door de ervaren Warmondse musici Hendrik Jan Lindhout en Peter Leerdam.

Slagwerk en kiezels

Zaterdagmiddag start de Kunstweek officieel, met een serie korte slagwerkshows in de Dorpsstraat, poëzie en kunstenaars die aan het werk zijn op het Pleintje bij de pomp. Kinderen kunnen ter plaatse een kiezel beschilderen of nemen het exemplaar mee dat ze thuis hebben versierd.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de exposities in Galerie De Pomp en Het Oude Raadhuis. Of langs de ramen van de Dorpsstraat wandelen, waar een recordaantal van 87 kunstenaars exposeert tijdens Gluren bij de Buren.

Op zondag 7 november om 14.00 uur wordt de nieuwe tentoonstelling in Galerie de Pomp (Dorpsstraat 38) geopend. Tien exposanten tonen hun werk: Christina Lobeau - gemengde techniek, Rob Leewis - aquarel, Richard Nell - fotografie, Monique Beijnvoort - acryl op canvas, Joanne Burema - kermariek, Anne Scheltes - keramiek figuratief, Popco Bakkers - olieverf, Jaap Vleeshouwers – glasblazen, Coco Saris † - pastel en Ineke Roos – keramiek. In de kelder van de galerie exposeren Marjan Kok en Carolien Berry met keramiek, mozaïek.

Zwerfboeken

In het eerste Kunstweekweekend komt ook de jonge schrijfster Simone Atangana Bekono naar Warmond. Michiel Noordzij zal haar zondagmiddag interviewen tijdens het Literair Café in Het Trefpunt. De organisatoren van de Kunstweek laten in de aanloop naar de middag enkele exemplaren van haar boek Confrontaties achter in Warmond. Deze zwerfboeken zijn bestemd voor de gelukkige vinder.

Het Literair Café is gratis toegankelijk. Kaartjes voor Maestro! zijn te bestellen via www.kunstweekwarmond.nl, waar ook het totale programma van de week is te vinden. De organisatie probeert de activiteiten zo laagdrempelig mogelijk aan te bieden, maar zonder een kleine bijdrage lukt het helaas niet meer.

Uit de krant