Lisa van der Geest opent de aanval.
Lisa van der Geest opent de aanval. Foto: pr./Arjen Vervoort

Lisa van der Geest aan de leiding in Marathon Cup

Sport Warmond

Warmond/Voorhout • In Heerenveen heeft Lisa van der Geest, lid van de Traininsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC), de leiding gepakt in de landelijke Marathon Cup. De in Leiden woonachtige Warmondse eindigde in de door Nederlands kampioene Irene Schouten gewonnen marathon als vijfde en klom zo op naar de eerste plek in het klassement na drie wedstrijden.

Na afloop mocht Van der Geest het oranje leiderspak aantrekken. In het klassement staat club- en teamgenote Iris van der Stelt vijfde, Loesanne van der Geest bezet de zevende plaats in het klassement. Op het snelle ijs van Thialf werden zij respectievelijk tiende en achtste. Anne Leltz was goed voor de 25e plaats en staat in het klassement nu 24e.

Bij de beloftenheren behield Voorhouter Mark van der Hulst het oranje leiderspak. In de massasprint van het peloton eindigde Van der Hulst als achtste. Ploeg- en clubgenoten Kees Heemskerk (28e), Stan van der Hulst (57e) en Tom Leltz (60e) eindigden buiten de punten. Net als clubgenoot Leander van der Geest die 43e werd. Bij de beloftendames gleed Sosha Zuiderduin naar de 37e plaats.

In oranje leiderspak bij Haarlemse thuismarathon

Op zaterdag 13 november strijkt het marathonpeloton neer in Haarlem, de thuisbaan van de Trainingsgroep Bollenstreek. Om 17.30 uur beginnen de beloften heren met dus clubgenoot Mark van der Hulst in het oranje leiderspak. Daarnaast zullen vanuit Trainingsgroep Bollenstreek Tom Leltz, Kees Heemskerk, Stan van der Hulst en Leander van der Geest in deze categorie starten. Om 19.00 uur klinkt het startschot voor de dames met Lisa van der Geest in het oranje op de eerste startrij van het peloton, dat ook Bollenstreek-schaatsers Anne Leltz, Loesanne van der Geest en Iris van der Stelt zal bevatten. De avond wordt om 20.15 uur afgesloten met de herenwedstrijd waar NK Afstanden-deelnemer Yves Vergeer aan de start wordt verwacht.