Afbeelding
Foto: pr.

Schaatsers Trainingsgroep Bollenstreek WIJC sprinten en worden derde bij interclubwedstrijd

Sport Warmond

Warmond • In Haarlem is de Trainingsgroep Bollenstreek van der Warmondse IJs- en Skeelerclub derde geworden bij de STG Ter Aar Trofee. Bij deze wedstrijd strijden verschillende clubs tegen elkaar. Op elke afstand doet een andere schaatser van een club mee. Doordat één van de schaatsers helaas ziek werd was de derde plaats het hoogst haalbare. De overwinning ging naar IJsclub Haarlem, de Amsterdammers van HCA werden tweede.

In Enschede heeft Sterre van Schaik de eerste wedstrijd in de Sprint League gewonnen. Deze competitie waarin de echte sprinters het tegen elkaar opnemen gaat over korte afstanden van 100, 300 en 500 meter. De schaatsster van Trainingsgroep Bollenstreek won de 100 meter in een tijd van 11.28 seconde, werd tweede op de 300 meter met 26.90 seconde en sloot de dag winnend af door met 42.95 vierde te worden op de 500 meter.

Ook in Amsterdam waren de jongste schaatsers van de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC actief op de kortste afstanden. Veel wind hielp bij het rijden van persoonlijke records op de 100 meter maar was op de 300 meter geen vriend. Ook de herfstblaadjes op de onoverdekte Jaap Edenbaan waren een spelbreker. Maar de eerste slagen op weg naar snelle schaatssprinters zijn voor de Bollenstreek-schaatsers gezet.

Uit de krant