Afbeelding
Foto: pr.

Oud-pastoor Van Bockxmeer overleden

Geloof & Religie Sassenheim Voorhout

Voorhout • Oud-pastoor Cornelis Johannes Theodorus (Cees) van Bockxmeer is op maandag 8 november op 92-jarige leeftijd overleden. Hij was in het verleden pastoor in de Pancratiuskerk in Sassenheim en in de Bartholomeuskerk in Voorhout.

Van Bockxmeer is in Hoorn geboren en werd in 1955 in Haarlem priester gewijd. Na een korte periode als kapelaan in Rotterdam, studeerde hij van 1956 tot 1959 kerkelijk recht in Rome. Vanaf 1960 was hij dienstbaar aan het nieuwe bisdom Rotterdam en was de eerste secretaris van Mgr. M.A. Jansen. In 1979 werd hij vicaris generaal en later bisschoppelijk vicaris. Daarbij diende hij de bisschoppen A.J. Simonis en R.Ph. Bär

In de Bollenstreek was Van Bockxmeer vanaf 1969 tot 1979 werkzaam in de parochie St. Pancratius in Sassenheim waar hij pastoor C. Bakker opvolgde. In 1980 werd hij benoemd als pastoor in Bergschenhoek. Vanaf 1990 was hij herder van de St. Bartholomeus in Voorhout. Hij nam in 1991 afscheid van zijn taken als vicaris van het bisdom. In november 1998, op 70-jarige leeftijd, ging pastoor van Bockxmeer met emeritaat. Hij bleef Voorhout echter trouw en bleef er wonen. In 2005 werd zijn gouden priesterjubileum ook in de St. Bartholomeus gevierd. Van Bockxmeer overleed in Leiderdorp.

Op vrijdag 12 november is een plechtige uitvaartdienst in de St. Bartholomeuskerk in Voorhout. Daarna wordt het lichaam van pastoor Van Bockxmeer naar het arcadegraf van het St. Laurentiuskerkhof in Rotterdam gebracht, waar hij zijn laatste rustplaats vindt naast dat van Mgr. Jansen.

Uit de krant