Afbeelding
Foto: pr./Marjo Koelewijn

De Saksen kiezen voor Prins Louis de 46e

Verenigingen Sassenheim

Sassenheim • Prins Louis de 46ste is de nieuwe Prins der Saksen. Carnavalsvereniging De Saksen vierde op zondag 14 november in bescheiden kring de prinsbekendmaking.

In ‘t Onderdak kwam om 1.11 uur de nieuwe 46ste Prins der Saksen op. Op de motor met helm op verscheen op het podium Prins Louis de 46e. Daar stelde hij zijn Prinses Joke voor en Page Lolo. Louis wilde graag de 46ste prins zijn, omdat hij een groot fan is van Valentino Rossi, de Italiaanse motorcoureur die al vele malen wereldkampioen geworden is en altijd onder nummer 46 rijdt. De prins is zelf een fervent motorrijder. Ed van den Berg, voorzitter van de Saksen verleende hem de wietzstok der Saksen en de ambtsketen zodat hij Prins Louis 46 de vereniging voor kan gaan . 

Even daarvoor maakten om 12.11 uur Jeugdprins Danny en zijn page Dilana zich bekend. 

Na felicitaties van familie,  Raad van Elf en het bestuur. kreeg het prinsenpaar ook de nieuwe shows van de kleine en grote dansmarietjes te zien. Daarna trok de Saksen-familie weer huiswaarts . Ze hopen in februari weer bij een te kunnen komen voor gezellige feestavonden. 

Uit de krant