Ter Leede herpakt zich in bekerduel

Sassenheim • Na vier competitienederlagen moesten de Vrouwen van Ter Leede afgelopen zaterdag, voor de 3e ronde in de KNVB-beker, aantreden tegen competitiegenoot Saestum uit Zeist tegen wie twee weken geleden een kansloze 5-0 nederlaag werd geleden. Ter Leede werd ook nu geconfronteerd met blessures en ziekte gevallen zodat de opstelling weer op diverse plaatsen moest worden aangepast.

Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een leuke wedstrijd waarbij Saestum de ploeg was met een veldoverwicht en Ter Leede zich beperkte tot uitvallen. Romy Dalebout verdedigde haar doel als invalster bij de rood gelen met verve terwijl de doelvrouw van Saestum diverse malen handelend moest optreden bij aanvallen van Ter Leede. De rust leek doelpuntloos aan te breken maar makkelijk balverlies op het middenveld bracht de snelle spits van Saestum in scoringspositie en met het hoofd rondde zich foutloos af (0-1).

Na rust kroop Ter Leede uit haar schulp en de ploeg speelde bij vlagen weer het zo gewenste aanvallende spel. Halverwege de tweede helft was het Noelle van Opdam die een fraaie aanval onhoudbaar bekroonde tot de gelijkmaker (1-1). Beide ploegen bleven met attractief spel de aanval zoeken maar tot scoren kwam met niet meer. Dit betekende een verlanging. Beide ploegen hadden zoveel krachten verspeeld dat er van goed voetbal geen sprake meer was. Toch was het opnieuw Noelle Opdam die vijf minuten voor het einde, op aangeven van Sara Kost Ter Leede op voorsprong kon brengen. Saestum ging alles of niets spelen en Ter Leede moest achteruit, toch had het de hulp van de arbitrage nodig om de gelijkmaker op de borden te brengen. Een voorzet van de rechtsbuiten van Saestum ging via de buitenkant van de paal achter. Er werd ten onrechte een corner toegekend waar uit de gelijkmaker (2-2) werd gescoord. De daaropvolgende strafschoppen serie werd door de gasten uit Zeist beter uitgevoerd zodat zij doorgaan in de beker.

Ter Leede heeft wel de weg omhoog weer ingezet. Leuk detail was dat de Voorhoutse Anouk van der Geer afkomstig van Foreholte haar debuut maakte in de hoofdmacht van Ter Leede. Een teken dat het opleidingsprogramma van de Topklasse werkt.