Uitbater Elias vertelt in Levenskunst hoe hij omgaat met tegenslag. | Foto: pr.
Uitbater Elias vertelt in Levenskunst hoe hij omgaat met tegenslag. | Foto: pr. Foto: pr.

Levenskunst verplaatst naar Het Alternatief

Geloof & Religie Voorhout

Voorhout •  Voor de tweede keer dit seizoen is er Levenskunst, een interview met een inspirerende inwoner, die vertelt over zijn voor- en tegenspoed, en hoe daar vanuit een positief perspectief mee om te gaan. Vanwege de recente corona-maatregelen de bijeenkomst dit keer niet in de winkel van de Paraplu, maar in restaurant Het Alternatief (Herenstraat 62).

De kunst om in voor- en tegenspoed de stress te weerstaan en daarna psychisch gezond te leven, hoe mooi is dat? Elias, de uitbater van Het Alternatief, vertrok 28 jaar geleden uit Libanon waar hij huis en familie achterliet en uiteindelijk in Nederland terecht kwam. Hij trouwde in Nederland met een vrouw die hij in Libanon ontmoette en waarmee hij twee kinderen kreeg. In Voorhout startte hij een restaurant wat tijdens de lockdown maanden gesloten bleef. Wie Elias kent, ziet niettemin een vriendelijke en optimistische man, die aandacht schenkt aan elke gast. Hoe heeft hij de moeilijkheden in zijn leven kunnen overwinnen? Wat is zijn geheim? Wat kunnen we leren van deze bijzondere man?

Te gast in eigen restaurant

Elias zal op zondag 21 november in zijn eigen restaurant te gast zijn in Levenskunst. Om 16.00 uur start het interview door Erik Hietkamp en Piet Overduin. Onder het genot van een hapje en een drankje kan na afloop gezellig nagepraat worden.

Uit de krant