Sterk Foreholte trekt toch aan kortste eind

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte stond zondag 21 november voor de taak om de weg naar boven op de ranglijst, die een paar weken geleden was ingezet, een vervolg te geven. Tevens zou de ploeg van trainer Bloemheuvel in de confrontatie met het hooggeplaatste DONK kunnen aangeven dat zij in die hogere regionen thuishoorde. De missie van de Voorhouters slaagde net niet.

Aanvoerder Ivo Smits moest op de nog immer rijkgevulde ‘geblesseerdenbank’ plaatsnemen en ook Boyd van Steijn moest vanuit de warming-up afhaken. Vanaf het startsignaal zette Foreholte druk op de tegenstander. Olle Roffelsen stuitte met een hard schot op keeper Bas van der Eem en in de vierde minuut mikte Rick Brabander de bal op de buitenkant van de paal na een goede pass van Chris Guijt.

Kansen

In het eerste half uur hadden de Voorhouters DONK in de spreekwoordelijke tang. Afvallende ballen waren een prooi voor het middenveld en de roodwitten wisten elkaar vrij vlot te vinden. Kansen en mogelijkheden regen zich aaneen, maar het scorend vermogen ontbrak daar waar de Gouwenaren er op dat moment niet aan te pas kwamen. Grootste kans was voor een te lang aarzelende Jesse Tijsen die de bal na inschieten van Olle Roffelsen zomaar voor een leeg doel in de voeten kreeg. Issam Aarab wist de bal nog net van diezelfde voeten te halen. Na een half uur luwde de Voorhoutse storm en kwam DONK meer in de wedstrijd. Het leidde tot de enige kans in de eerste helft toen Matthijs Guijt naar de hoek moest na een kopbal van Marvin Vat. Vlak voor rust mikte Rick Brabander een vrije trap hard en laag op het DONK-doel maar Van der Eem bleef deze hele middag een nadrukkelijke ‘sta-in-de-weg’.

Als eerste scoren

Na rust wilden de Voorhouters het goede spel uit de eerste helft doorzetten, maar nu deden de Gouwenaren nadrukkelijk mee. Steeds vaker stichtte DONK via de vleugels gevaar en de wedstrijd kwam daarmee in evenwicht. Foreholte kon dezelfde energie waarmee het DONK had klemgezet niet meer opbrengen en gaandeweg de tweede helft werd duidelijk dat de ploeg die het eerst zou scoren wel eens met de punten van het veld zou gaan. Dat leek de thuisclub te zijn toen aanvoerder Evert van der Laan de Vries de bal van dichtbij kon inkoppen, maar weer keeper Van der Eem op z’n weg vond.

Doelpunt

In de 76e minuut doorbrak DONK het evenwicht. De bal werd vanaf de linkerflank gekraakt voorgegeven waardoor deze over eenieder in de doelmond landde waar Pim Spreeuw het onheil trachtte te voorkomen. Van zijn voet hobbelde de bal over de doellijn (0-1). Met de moed der wanhoop zette Foreholte aan voor de gelijkmaker en die kans kwam er voor invaller Thijs van Gils die de bal net aan de verkeerde kant van de paal mikte. Na 93 minuten floot scheidsrechter Lopes voor het einde. De ontgoocheling bij de Voorhouters was daarna recht evenredig met de vreugde van de ploeg uit Gouda.