De Hofstede Rusthoff’, schilderij op basis van olieverf, van Nel van Ruiten, Sassenheim 2021.
De Hofstede Rusthoff’, schilderij op basis van olieverf, van Nel van Ruiten, Sassenheim 2021. Foto: pr.

Stichting Oud Sassenheim organiseert weer digitale bijeenkomst

Historie Sassenheim

Sassenheim • Stichting Oud Sassenheim gaat weer met digitale bijeenkomsten beginnen, nu fysieke bijeenkomsten in haar onderkomen De Coy niet mogelijk zijn. De eerste bijeenkomst is de SOS Inloop op donderdag 2 december. De SOS kwam dit jaar al eerder digitaal bijeen van februari tot oktober. 

Tijdens de Inloop in december zal weer een presentatie worden gegeven door Frans van der Wiel uit de bekende reeks ‘Herkent u ze nog, de Sassemers?’. Deze presentaties leveren altijd veel herkenning en waardering op. Voorafgaand aan de presentatie zal Nel van Ruiten uit Sassenheim een toelichting geven op het door haar gemaakte olieverfschilderij ‘De Hofstede Rusthoff’. Een prachtig werkstuk dat zij onlangs heeft geschonken aan de SOS en op dit moment te bewonderen is in de Kaagzaal van De Coy. Haar toelichting gaat gepaard met een door muziek ondersteunde videofilm die de verschillende stadia van de totstandkoming van het schilderij verbeeldt.

Donateurs van de SOS ontvangen per mail een Zoom-link, waarmee zij toegang krijgen tot de bijeenkomst. De link zal vanaf 1 december ook staan op de website van de SOS. Ook niet-donateurs zijn uitgenodigd om mee te kijken. Aanvang Inloop 10.00 uur. Zoomwachtkamer open vanaf 9.30 uur.

Uit de krant