Afbeelding
Foto: Corrie van der Laan

Claim vanwege valpartij door scheve stoeptegels

Politiek Voorhout

Voorhout • Een Voorhouter neemt zich voor een claim bij de gemeente in te dienen vanwege gelopen schade door een valpartij. De inwoner is op de Beukenrode gestruikeld over een scheve tegel.

Door Nico Kuyt

Op vrijdag 19 november rond het middaguur liep de Voorhouter op de Beukenrode nabij huisnummer 87 en maakte zogezegd een ‘geweldige onverwachte smakker’ door het slechte tegelpad. Het gezicht werd behoorlijk beschadigd en vereiste enige hulp van een dokters. Gelukkig bleef een breuk en hersenschudding de inwoner bespaard. Niettemin was de bril wel deerlijk beschadig en niet meer te gebruiken. De fysieke en lichamelijke schade wil de Voorhouter nu op de gemeente verhalen, want die is naar zijn mening schuldig vanwege het gebrek aan onderhoud aan de voetpaden. 

Fixi

Over de plek van rampspoed zijn al meermalen klachten via de gemeentelijke meldings-app Fixi ingediend. “Buurtbewoners hebben meerdere malen mensen zien struikelen over de ongelijk liggende tegels rond de rioolput aldaar. De afgelopen weken is er wel wéér een spoedreparatie verricht, maar de tegels liggen nog steeds ongelijk”, aldus de Voorhouter die een schrijven aan de gemeenteraad heeft gericht. Hij zit nu thuis en kan door de beschadiging naar eigen zeggen nauwelijks nog een mondmasker dragen en kan nergens naar toe. Over enkele weken is de ongelukkige struikelaar 50 jaar getrouwd en dan is een fatsoenlijke foto maken bijna niet mogelijk.

Slechte staat

De Voorhouter neemt het de gemeente zeer kwalijk dat ondanks de verscheidene waarschuwingen over de slechte staat van het voetpad, er niet echt is ingegrepen om het echt goed te herstellen. “Het onderhoud aan de wegen en voetpaden is de laatste jaren gewoon bedroevend slecht. Ook het snoeien van de heggen en het bestrijden van onkruid is een drama. Er is geen enkele interesse meer bij de uitvoerders”, zo besluit de brief, die als ingekomen stuk is opgenomen op de agenda van de raadscommissie Ruimte van 1 februari 2022. Om het voor een afhandeling in handen van B&W te geven.

Uit de krant