Afbeelding
Foto: MV

Plan voor zestien woningen op terrein van oude Plus

Politiek Voorhout

Voorhout • B&W heeft besloten om ‘in principe’ medewerking te verlenen aan de procedure om te komen tot de bouw van in totaal 16 beneden- en bovenwoningen op Herenstraat 68. Daar was in het verleden de Plus-supermarkt gevestigd.

door Nico Kuyt

De gemeente heeft vorig jaar geprobeerd het perceel aan te kopen, maar dat is niet gelukt. De vraagprijs bleek te hoog. Daarna heeft de eigenaar het pand en de parkeerplaatsen aan een private partij verkocht. Die heeft nu een initiatief, een principeverzoek, ingediend om te polsen hoe de gemeente zal staan tegen een bouw van in totaal 16 beneden- en bovenwoningen. Het bestemmingsplan staat de ontwikkeling van woningen toe. Het plan voorziet naar de mening van B&W ook in een stedenbouwkundig verantwoorde invulling van de locatie met woningen. Het verdwijnen van het slecht met de omgeving aansluitende winkelpand leidt tot een ruimtelijke kwaliteitsverbetering. B&W is dan ook positief.


Openbare parkeerplaatsen

Het plan levert met 16 huurwoningen, waarvan 8 bovenwoningen in het segment sociaal, een positieve bijdrage aan de bouw van extra woningen. Er komen voldoende parkeerplaatsen, namelijk 28, met een kleine plus voor de omgeving, want de insteek is dat het deel van het parkeerterrein met 12 parkeerplaatsen, direct grenzend aan de Herenstraat, in eigendom wordt overgedragen aan de gemeente en openbaar toegankelijk gebied wordt en zo gebruikt kunnen worden voor het parkeren door omwonenden en centrumbezoekers. De andere 16 parkeerplaatsen worden aangelegd op privé-terrein.

Uit de krant