Afbeelding
Foto: pr./jaja-sticker.nl

Ja/ja-sticker pas in juni ingevoerd

Politiek Teylingen

Teylingen • De invoering van de ja/ja-sticker is vertraagd. De sticker om ongeadresseerde post te weren als er niet uitdrukkelijk ‘ja’ op de brievenbus staat, om zo het papierafval te verminderen, zou op 1 januari ingevoerd worden, maar is verschoven naar 1 juni.

“Uit de contacten met de branche bleek in oktober dat zij de uitvoering van de sticker willen laten plaatsvinden strikt volgens de perioderegels die bepaald zijn in eerdere gerechtelijke procedures die door hen zijn aangespannen. Dat betekent dat er een wachttijd moet gelden van drie maanden tussen de definitieve besluitvorming door de gemeenteraad over de wijziging van de verordening en de invoering van de nieuwe regels”, zo geeft wethouder Heleen Hooij aan. Het besluit van de raad zal, na een periode van terinzagelegging die duurt tot 26 januari, naar verwachting in de raadsvergadering van 24 februari genomen kunnen worden. Met een wachttijd van drie maanden daarna wordt de officiële invoeringsdatum dan 1 juni. 

“B&W betreurt de vertraging”, maakte de wethouder in de afgelopen gemeenteraad helder op vragen van Paul Witteman (PvdA). Die vroeg zich af waarom het zolang heeft geduurd. Het besluit tot invoering was al bijna twee jaar geleden genomen. “We dachten dat het makkelijker zou gaan. We hebben te weinig tijd genomen. Het is aan mij het boetekleed aan te trekken. De wijziging van de verordening is te laat ingediend”, besloot de wethouder. (NK).

Uit de krant