Carla Breuer overhandigt een maaltijd.
Carla Breuer overhandigt een maaltijd. Foto: pr.

Zesde kerstlunch maakt 160 mensen blij

Algemeen Warmond

Warmond • Voor de zesde keer werd gisteren de kerstlunch bij Bistro La Croûte in Warmond georganiseerd. Deze (inmiddels) traditie is een initiatief van La Croûte en Genootschap de Jeneverboom en wordt ondersteund door veel leveranciers en lokale ondernemers. Het initiatief is bedoeld voor de mensen die juist in deze tijd extra steun of gezelligheid kunnen gebruiken. 

Je zou denken dat de restaurants in deze tijd ook wel wat bemoediging kunnen gebruiken. Maar ondanks dat de horeca momenteel weer dicht is vanwege de lockdown, doet Arjen Kunkeler, net zoals de jaren hiervoor, alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Met zijn passie en enthousiasme zorgt hij ervoor dat het de 160 mensen aan niks ontbreekt. “Iedereen die de lunch krijgt, krijgt hem in tweevoud. Tenslotte willen we de mensen ook echt wat gezelligheid geven. Nu dit hier niet kan, door corona, maken we er een thuismaaltijd van die door een aantal prominenten wordt rondgebracht. Het moet echt een feestje zijn.”

Ontroerd

Burgemeester Carla Breuer en Maxime Verhagen (bestuurder en politicus voor het CDA) zijn druk met het rondbrengen van de maaltijden. Ze maken hier en daar een praatje en de mensen zijn blij verrast. Sommigen staan te wachten met een mooi gedekte tafel en anderen zijn ontroerd en willen even hun verhaal kwijt. Iedereen heeft een eigen verhaal en de conclusie is vooral dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Laten merken dat er aan ze gedacht wordt doet eigenlijk al heel veel.

Eenzaamheid op de loer

De mensen worden veelal door huisartsenpraktijk Warmond aangedragen en ontvangen dan vrijblijvend een uitnodiging. “In een tijd als deze, met een pandemie, is het extra belangrijk om naar elkaar om te kijken. Mensen zijn angstig, zien kinderen en kleinkinderen soms tijden niet en als dan ook nog activiteiten stilvallen, ligt eenzaamheid op de loer. Wij vinden het belangrijk om met het Genootschap de mensen even een steuntje in de rug te geven. Je wordt niet vergeten!”, aldus Rolf de Vriend, huisarts in Warmond.

Het was al met al weer een geslaagd evenement dat het hart van veel mensen weer even heeft verwarmd.

Uit de krant